Koje su prednosti akupunkture u njezi kože lica?

| Beauty |

Instagram/@johansenofficial

Iako se akupunktura u Kini koristi već tisućama godina, zapadni svijet je tek nedavno prigrlio brojne blagodati koje ova drevna praksa može imati na tijelo i dušu.

Akupunktura se često kombinira u kombinaciji sa zapadnom medicinom, ali neki ljudi drže da režim koji uključuje redovite akupunkturne tretmane treba kombinirati zajedno s ispijanjem kineskog bilja i promjenama prehrane koje preporučuje njihov akupunkturist.

Tijekom akupunkturnog tretmana, tanke, sterilne igle stavljaju se na vrlo specifične točke na koži. Na trenutak možete osjetiti blagu boli ili trnce u predjelu gdje je igla zabodena, ali taj osjećaj brzo prolazi.

Igle se koriste za oslobađanje nakupine qi ili energije koja je prestala teći duž jednog od meridijana u tijelu. Kad se qi zaglavi, vaše tijelo ne radi onako kako bi trebalo i možete se razboljeti ili se, u najmanju ruku, ne osjećate i ne izgledate najbolje.

Naša koža je naš najveći organ i odražava ono što se događa u našim tijelima, a da mi toga nismo ni svjesni. Kada se stanja kože kao što su akne, rozaceja ili opće starenje kože liječe akupunkturom, akupunkturist promatra vaše tijelo u cjelini kako bi liječio ono što se događa na površini. Primarno traži qi neravnoteže jer jednom kada qi počne pravilno teći, problemi s kožom će se početi rješavati.

Kako akupunktura pomaže u njezi kože lica?

Akupunktura može pomoći u liječenju širokog spektra problema vezanih za njegu kože, uključujući bore, opuštenost, rozaceju, akne, posebno akne kod odraslih, ekceme i psorijazu. Može pomoći i kod uklanjanja oštećenja kože i osvjetljavanja kože.

Dok se esteti i dermatolozi uglavnom koncentriraju na liječenje površine vaše kože, akupunkturist je zabrinut zbog osnovnih problema u vašem tijelu koji dovode do onoga što se na površini vidi. Nakon što se ta pitanja, poput hormonske neravnoteže, riješe vaše tijelo je tada u potpunoj ravnoteži te tada vaša koža počinje izgledati bolje.

Drugi način na koji akupunktura može pomoći kožnim problemima je smanjenje stresa. Redoviti akupunkturni tretmani mogu vam pomoći da se osjećate opuštenije i da bolje spavate. Jednom kada vam se stres smanji, koža će vam izgledati bolje jer je stres korijen mnogih problema s kožom.

Akupunktura je izvrstan način za smanjenje znakova starenja kože. Ona pomaže usporiti znakove starenja  bez pribjegavanja injekcijama lica. Za ovaj tretman protiv starenja  igle se postavljaju na različita područja lica kako bi se potaknula proizvodnja kolagena i kako bi krv potekla u lice. No, ovo nije brzo rješenje za starenje kože, već proces koji traje i za koji treba biti strpljiv kako biste vidjeli značajne rezultate.

Korištenje akupunkture za njegu kože znači pristati na više sesija, umjesto samo piti tabletu ili slagati kreme. Osim što ćete riješiti probleme s kožom, popravit ćete i svoje emocionalno stanje i riješiti se stresa.