Koje su najčešće greške koje radimo prilikom nanošenja i skidanja peel-off maski za lice?

| Beauty |

 

instagram/@lydiamillen

Zima je gotovo pred nama što znači da, osim što gledate nove epizode svoje omiljene serije ušuškani na svome kauču, vjerojatno povećavate hidratantnu rutinu njege kože.

Sve češće nanosite razne kreme, serume i maske za lice u nadi da ćete podignuti razinu vlage u svojoj koži. Postoje razne maske za lice. a među najpopularnijima su one ljuštenje, odnosno peel-off maske.

Uvijek gledamo kako ih drugi primjenjuju, s iščekivanjem čekajući da vidimo kako ih uspijevaju skinuti u jednom komadu. Bez obzira da li je vaša koža suha, kombinirana ili masna, budite sigurni da na tržištu postoji peel-off maska za vas.

No, postoji nekoliko razlika specifičnih za peel-off maske. Dobre vijesti su da su rezultati vidljivi i osjetljivi odmah nakon uklanjanja maske, a loša vijest je da ste ih, vjerojatno, čitavo vrijeme koristili pogrešno.

U nastavku pročitajte koje su najčešće greške koje radimo prilikom nanošenja i skidanja peel-off maski za lice.

Pretjerujete

Znamo da guljenje maske za lice može biti način olakšanje stresa, ali kada je u pitanju njega kože, prekomjerna upotreba je česta pogreška, bez obzira na vašu vrstu kože.

Peel-off maske jedinstvene su po tome što nakon sušenja formiraju kohezivni sloj preko kože, koji vam omogućuje da ga" ogulite ",ali ako ne napravite razmak od dovoljno dana između nanošenja, vjerojatno ćete doživjeti višak sušenja, moguću iritaciju i začepljene pore.

Ne koristite ispravnu masku za svoju vrstu kože

Kada zakoračite u odjeljak maski za lice u bilo kojoj trgovini bivate preplavljeni svim mogućnostima te zato često birate krive maske za svoj tip kože. Ako imate suhu kožu, potražite piling masku koja sadrži hijaluronsku kiselinu ili glicerin,  masna koža će imati koristi od gline ili drvenog ugljena, dok aloa može pomoći umiriti osjetljivu i nadraženu kožu.

Pouka priče je da budete pažljivi prije i pročitate etiketu na maski za ice prije nego što ju dodate u košaricu.

Predugo ih ostavljate da djeluju

Mogu postojati nedostaci u zaboravljanju uklanjanja peel-off maske u pravo vrijeme. Trebali biste biti pažljivi pri ostavljanju proizvoda predugo jer on može iziritirati kožu, pogotovo ako koristite masku s mirisom.

Previše ste agresivni

Većina maski će vas usmjeriti da ju nježno skinete čim se osuši, ali kad kažu nježno, to stvarno znači nježno.

Kada dođe vrijeme za uklanjanje maske, kontrolirajte svoje uzbuđenje i polako ljuštite počevši sa strane.

Prije korištenja peel-off maski se depilirate

I maske za lice i depilacija voskom uklanjaju sloj mrtvih stanica s kože, a radeći oboje istovremeno, može ostaviti vašu kožu nadraženom i osjetljivom. Nadalje, potencijalno izlažite svoju kožu bakterijama, što dovodi do pojave prištića i crvenila.

Pouka priče, ostavite dovoljno vremena između kozmetičkih tretmana.