Koje je učinkovito rješenje problema hiperpigmentacije?

| Beauty |

Njega hiperpigmentacije

Problem hiperpigmentacije sve češće pogađa mlade žene zbog neumjerenog izlaganja suncu i boravka u solariju, a istraživanja pokazuju kako 65 % žena svih starosnih skupina pati od neke vrste hiperpigmentacije. Hiperpigmentacija je uglavnom bezopasna, ali često uzrokuje nelagodu jer se mrlje najčešće manifestiraju na licu, rukama i dekolteu tj. mjestima koja su najizloženija djelovanju sunca i koje je teško prekriti.

Kako bi pronašli rješenje problema, Eucerin stručnjaci morali su poći od izvora problema: prekomjerne sinteze melanina u koži uslijed koje nastaje hiperpigmentacija. Pojačana proizvodnja melanina može se javiti zbog više različitih uzroka - nasljeđe, starenje, hormonalne promjene ili upalni procesi u koži. No, hiperpigmentacija uglavnom nastaje uslijed prekomjernog izlaganja suncu i zato je ovaj problem sve učestaliji kod mlađe populacije.

Eucerin stručnjaci su nakon dugotrajnih i opsežnih istraživanja problema hiperpigmentacije pronašli rješenje u obliku aktivnog sastojka butil-rezorcinola koji je
visoko djelotvoran na mjestu gdje nastaje melanin i gdje se razvija hiperpigmentacija. Ovaj koži srodan sastojak smanjuje proizvodnju melanina na njegovom izvoru. Kao i svi sastojci Eucerin preparata, i butil-rezorcinol je prošao vrlo rigorozne procjene sigurnosti kroz različite studije o dozama i načinima penetracije u kožu te ne predstavlja opasnost za zdravlje. Ne nadražuje kožu i oči, ne pokazuje foto senzibilizirajuće učinke i nema mutageno i fototoksično djelovanje.
Uz aktivni sastojak butil-rezorcinol koji ne reagira na sunce, Eucerin Even brighter dnevna krema sadrži i SPF 30. Zbog ovog zaštitnog faktora moguće je koristiti je tijekom cijele godine, a SPF faktor sprječava nastanak novih hiperpigmentacijskih mrlja. Kliničke i dermatološke studije su pokazale: prvi vidljivi pomaci prema ujednačenijem tenu i sjajnijoj koži vidljivi su već nakon 4 tjedna svakodnevne uporabe, bez obzira na ten kože kontinuirano poboljšanje tena kroz vrijeme te uslijed redovite uporabe dobra podnošljivost na koži.

Njega kože od sunca i zimi

Prevencija pojave tamnih mrlja započinje pravilnom zaštitom od sunca. Zaštita od sunca nije rezervirana samo za ljeto već je na nju potrebno misliti tijekom čitave godine. Sunčeve zrake jednako su štetne čak i kad ono ne grije jako. Mi vam u nastavku preporučamo njegu za tretiranje hiperpigmentacijskih mrlja, ali i svakodnevnu zaštitu od sunca.

Eucerin Even brighter

Even brighter dnevna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja s SPF 30 + UV zaštita, 50 ml nanosi se na lice, vrat i dekolte. Prije nanošenjaove kreme treba temeljito očistiti lice, a kremu lagano umasirati u kožu. Učinkovito djeluje protiv nastajanja novih pigmentacijskih mrlja i preranog starenja kože. Ima visoki zaštitni faktor SPF 30, B-rezorcinol koji smanjuje proizvodnju melanina i izjednačava pigmentacijske mrlje na površini kože te gliciretiničnu kiselinu koja stimulira obnovu oštećenja stanica kože nastalog uslijed djelovanja UV zračenja. Idealna je za sve tipove kože, blagog je mirisa, a preporučena maloprodajna cijena joj je 212,00 kn.

Even brighter noćna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 50 ml isto funkcionira kao dnevna pa prije nanošenja njege treba temeljito očistiti lice.
Nanosi se na lice, vrat i dekolte laganim umasiravanjem. Također se sastoji od B-rezorcinola i gliciretične kiseline te od dekspantenola koji potpomaže regeneraciju kože tijekom noći. Idealna je za sve tipove kože lica, a preporučena maloprodajna cijena joj je 222,00 kn.

Even brighter kolekcija zastoji se i od koncentrata koji dolazi u 6 ampula po 5 ml. Nanosi se na temeljito očišćeno lice, vrat i dekolte te prije dnevne i/ili noćne njege
laganim umasiravanjem. Isti sastojci zapravo pojačavaju funkdiji dnevne i noćne njege. Pakiranje je dostatno za šest tjedana njege i osmišljeno je za sve tipove kože lica, a preporučena maloprodajna cijena mu je 238,00 kn.

Ne zaboravite da je zaštita od sunca najbolji način za izbjegavanje hiperpigmentacije. Eucerin preparati za zaštitu lica od sunca pružaju klinički dokazanu zaštitu, štite od prijevremenog starenja i pojave neujednačene pigmentacije uzrokovane djelovanjem sunčevih zraka. UVA i UVB sustavi zaštite štite od opeklina, a koža lica je njegovana, meka i podatna. Zaštitite kožu lica i ljeti i zimi uz Eucerin. 

Matirajući fluidi za lice za zaštitu od sunca SPF 30 i SPF 50 + i tonirana krema

Matirajući fluidi za lice za zaštitu od sunca SPF 30 i SPF 50 +, 50 ml idealni su za normalnu i mješovitu kožu, a štite od nastanka pigmentacijskih mrlja. Pogodni isu i nakon tretmana laserom i kemijskog pilinga, a štite stanice s vitaminom E. Bez mirisa su, nisu komedogeni, daju licu mat ton, a preporučena maloprodajna cijena im je: SPF 30 - 141,56 kn te SPF 50+ - 128,86 kn.

Kreme za lice za zaštitu od sunca SPF 30 i SPF 50 +

Kreme za lice za zaštitu od sunca SPF 30 i SPF 50 +, 50 ml namijenjene su za zaštitu suhe kože lica od sunca. Štite od nastanka pigmentacijskih mrlja, pogodne i nakon tretmana laserom i kemijskog pilinga i također štite stanice s vitaminom E. Podnošljivost na koži dokazana je kliničkim istraživanjima čak i kod osoba s neurodermitisom, a preporučena maloprodajna cijena im je: SPF 30 - 127,18 kn te SPF 50 + - 118,70 kn.

Tu je i tonirana krema za lice za zaštitu od sunca, SPF 50 +, 50 ml za normalnu i mješovitu kožu koja štiti od nastanka pigmentacijskih mrlja, a pogodna je i nakon tretmana laserom i kemijskog pilinga. Također štiti stanice s vitaminom E, brzo se upija i nemasne je teksture. To je možemo reći lagano tonirana krema s teksturom bez ulja koja pruža ujednačen prirodno preplanuli ten kože.