Koje beauty savjete ne biste trebali poslušati?

| Beauty |

Instagram/@k.els.e.y

Između tutorijala, hakova, web stranica i maminih savjeta postoji puno beauty savjeta za koje smo sigurni da ste ih već čuli.

Neki savjeti, poput uklanjanja šminke prije spavanja i stavljanja rastopljenog ruža u frižider kako biste ga oživjeli, čvrsto stoje na zemlji dok drugi i nisu baš toliko istiniti.

Svakodnevno smo bombardirani brojnim savjetima, a budući da praćenje svih tih savjeta i novih beauty trendova može postati jako zamorno, u nastavku pročitajte koje beauty savjete ne biste trebali poslušati.

Preskakanje hidratantne kreme ako imate masnu kožu

Vjerojatno najčešća zabluda koja kruži u beauty svijetu je da je hidratantna krema namijenjena samo za one sa suhom kožom.

Glavna problem koji se pojavljuje, ako preskočite hidratantno sredstvo, je prekomjerna proizvodnja sebuma kože kako bi se nadoknadio nedostatak vlage.

U stvari, hidratantna krema je kišobran za vašu kožu. Jedino što je potrebno je da pronađete onu koja odgovara vašem tipu kože.

Preskakanje SPF-a

Svi već znamo zašto je važno koristiti SPF faktor na dnevnoj bazi, ali velika količina ljudi smatra da ako njihova podloga sadrži SPF , onda oni ne trebaju koristiti dodatni SPF u obliku kreme.

To nije istina!  Količina podloge koju tipična osoba koristi ne odgovara preporučenoj količini SPF-a, i zato je važno da u svoju svakodnevnu rutinu ubacite  proizvode temeljene na SPF-u u svaki korak vaše rutine njege lica .

Nedostatak preskakanja SPF-a je nedostatak zaštite od sunca, što može dovesti do promjene boje, tamnih mrlja i negativnih teksturnih promjena.

Korištenje kurkume za izbjeljivanje zubi

Svi bismo željeli imati bjelije zube.

Brza pretraga interneta za DIY receptima za izbjeljivanje zuba kao savjet navest će  kurkumu, ali stavljanje sastojka koji je, na već obojenim zubima, toliko jak, kao kurkuma, može uzrokovati još više mrlja.

Preporučuje se svakodnevno održavanje zubi, uključujući ograničavanje zelenih i crvenih sokova zajedno s četkanjem minimum dva puta dnevno.

Dvostruko šamponiranje kose

Ova tvrdnja ovisi o tipu vaše kose.

Ako imate masne korijene i suhe krajeve te deblju ili kovrčavu kosu onda biste ovaj savjet trebali slijediti.

Ako je, s druge strane, vaša kosa finija i oštećenija, dvostruko šamponiranje kose može biti štetno jer može presušiti kosu i stvoriti dodatnu štetu.

Konturiranje bronzerom

Korištenje bronzera za konturiranje djeluje samo ako je proizvod matiran i nije značajno tamniji od vašeg tona kože.

Smisao konturiranja je stvoriti dubinu i sjenu na vašem licu i dok tehnički možete koristiti bronzer za konturiranje, ako je u pravoj nijansi, preporučuje se korištenje kamenog pudera za lice s dvostrukom završnom obradom, kako biste dobili  glatku, ali definiranu završnu obradu

Kada je riječ o svjetlucanju, u potpunosti biste trebali izbjegavati šljokice u svojim proizvodima za konturiranje, jer će one samo donijeti više pozornosti na to području umjesto da daju iluziju isklesanog izgleda.