Koja je ključna stvar za dugotrajnu manikuru?

| Beauty |

Instagram/@mao.ge

Manikura, bez obzira radili je kod kuće ili u salonu, najduže traje nekoliko dana.

Sve žene vole imati lijepe i njegovane nokte, ali njihovo konstantno, ponovno lakiranje može izazvati bijes. Naime, lak za nokte se često guli, a to se dešava iz jednog razloga- preskakanje baznog sloja.

Dok većina ljudi dovodi u pitanje ovaj preliminarni korak manikure, svaki stručnjak za nokte reći će vam da je bazni sloj bistrog laka za nokte presudan za manikuru bez iverice.

U nastavku pročitajte zašto je važno nanositi bazni sloj prije nanošenja laka za nokte.

Bazni sloj pomaže glatkoći nokta

Lak za nokte nanosit će se ravnomjernije ako ste prvo nanijeli temelj, odnosno bazni sloj. Većina noktiju  na ima grebene, a bazni sloj pomoći će stvoriti ujednačenu površinu za nanošenje laka za nokte.

Bazni sloj daju lakovima u boji nešto za što se primaju

Bazni sloj je presudan korak ka dugotrajnoj manikuri. On je veza između ploče nokta i laka, a osim što će pomoći manikuri da traje, bazni sloj često će pružiti i druge pogodnosti ploči nokta. Bazni slojevi nerijetko sadrže sastojke koji uključuju zdrave vitamine poput vitamina E i C, koji ojačavaju nokte.

Bazni slojevi pomažu u sprečavanju mrlja od tamnih boja

Tamne boje lakova za nokte izravno boje ploču nokta te dugotrajno mogu uzrokovati požutjelost noktiju, a nanošenje baznog sloja na nokte će to se spriječiti.