Kiehl’s predstavlja biljni tretman za normalnu do problematičnu kožu

| Beauty |

Inspirirani ljekarskim naslijeđem te tradicionalnom uporabom i primjenom moćnih biljaka, kemičari Kiehl’sa ponosno najavljuju novi proizvod - Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate.

Novi Kiehl’sov proizvod lagano je i umirujuće ulje koje ne izaziva pojavu akni i komedona, a pomaže u poboljšanju izgleda kože koja je sklona nepravilnostima kao što su vidljivo crvenilo i nelagoda. 

Formula sa stopostotnim sastojcima prirodnog podrijetla, uključujući ulje sjemenki konoplje i ulje zelenog origana te pomaže u održavanju hidratacije i ublažava osjećaj napetosti na koži. 

„Mnogi su iznenađeni što smo odlučili razviti uljnu formulu koja je namijenjena problematičnoj koži ili koži koja je sklona nepravilnostima”, izjavila je Roberta Weiss, voditeljica inovacije proizvoda za marku Kiehl’s.

Nadodala je: „Priča zapravo ima smisla ako uzmete u obzir da ljudi koji imaju ovaj tip problema s kožom često upotrebljavaju proizvode koji su grubi za kožu, stoga ona postaje suha i ljušti se. Kada su naš tim za inovaciju proizvoda i kemičari započeli s istraživanjem sastojaka koji bi pomogli u pronalasku blagog i učinkovitog načina za pomoć ljudima s problemom vidljivog crvenila i nelagode na koži, otkrili su nevjerojatnu ublažavajuću i umirujuću snagu ulja sjemenki konoplje i ulja zelenog origana.”. 

Biljni koncentrat pogodan je za sve tipove kože, uključujući problematičnu kožu, masnu kožu te kožu sklonu nepravilnostima te čak poboljšava i razinu hidratacije kože za punih osam sati.

Umirite kožu snagom bilja 

Formula sadrži moćnu mješavinu umirujućeg bilja i samo trinaest sastojaka te je stručno osmišljena te osigurava snažnu djelotvornost, lagano se nanosi i brzo upija.    

Ulje sjemenki konoplje  je sastojak poznat po svojim ublažavajućim i umirujućim učincima, koji se proizvodi procesom hladnog prešanja te je prirodne zelene boje.

Biljni koncentrat, koji sadrži 60% ulja sjemenki konoplje, pomaže pri smanjenju vidljivog crvenila, smanjuje osjećaj nelagode na koži i pomaže u poboljšanju barijere kože te ona s vremenom postaje otpornija i zdravija.

Ulje zelenog origana  dobiva se putem destilacije vodenom parom iz cvjetnog dijela botaničke biljke zelenog origana.

Ovaj sastojak, dobro je poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima, potječe iz mediteranskog područja te se tradicionalno upotrebljava kao antiseptik i sredstvo za umirivanje kože, a njegov udio u formuli pomaže u obnavljanju i umirivanju problematične kože. 

Dokazana učinkovitost

Nova formula vidljivo smanjuje crvenilo i smanjuje osjećaj nelagode nakon jedne uporabe, dok, također, pomaže da barijera kože s vremenom ojača.

Njezina je sigurnost testirana na osjetljivoj koži te je dokazano da ne izaziva pojavu akni i komedona. 

Nakon jednog tjedna korištenja 89 % sudionika smatra da je koža glađa, 88 % sudionika osjeća smanjenje nelagode na koži, 83 % sudionika smatra da koža sveukupno izgleda bolje, a 76 % sudionika primjećuje vidljivo smanjenje crvenila

Nakon 4 tjedna korištenja 91 % sudionika smatralo da je koža mekša na dodir, 88 % sudionika osjećalo je nahranjenost kože, 88 % sudionika izjavilo je da smatra da je koža hidratizirana na dodir.

Cannabis Sativa Seed Oil Herbal kolekcija dostupna je od 11.veljače u Kiehl's prodavaonicama u: Arena Centar, City Center one West, Centar Cvjetni, City Center one Split i Supernova Zadar.

Cijena Cannabis Sativa Seed Oil Herbal ulja je 330,00 HRK (30ml) Cijena Cannabis Sativa Seed Oil Herbal gela za čišćenje lica je 200,00 HRK (150ml) i 95,00 HRK (75ml).