Kako zaštiti kožu lica od sunca?

| Beauty |

Zaštita kože lica od sunca
Zaštita kože lica od sunca

Uskoro će lipanj, a to znači da nam stiže još više sunca. Sunčeva svjetlost – čak i sama riječ zvuči sjajno! Istina je da sunce ima na tijelo i um višestruko blagotvoran utjecaj. Razumno izlaganje suncu poboljšava vitalnost i podiže vlastiti osjećaj ugode te igra važnu ulogu u nastanku „sunčeva vitamina D“ koji je potreban za strukturu kostiju. Međutim, s dolaskom prvih toplih dana nužno je početi razmišljati o zaštiti kože od UV zraka koje nepovratno štete koži. Posebnu pažnju bitno je posvetiti zaštiti lica, usana i ruku.

Iako većina preparativne kozmetike danas sadrži zaštitni faktor SPF (ponekad i vrlo visok), kreme za lice i šminka sa zaštitnim faktorom ne mogu vam pružiti jednaku zaštitu kao proizvod za zaštitu od sunca. Tanka je granica između razumnog uživanja na suncu i prekomjernog, koje ima štetan utjecaj na nas. Zato je nužno koži pripomoći korištenjem proizvoda za zaštitu od sunca.

Ključno pri odabiru pravog proizvoda za zaštitu vašeg lica je izražena UVA i UVB zaštita! Većina krema štiti protiv UVB zračenja koje je odgovorno za pojavu alergija na sunce, dok manji broj sadrži i zaštitu od UVA zraka koje prodiru dublje u kožu i uzrokuju ozbiljnija oštećenja kože. UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga budite i tada na oprezu.

Krema za sunčanje neophodna je i tijekom oblačnih dana jer su UV zrake tada jednako štetne. Ništa manje važna nije hidratacija iznutra. Pobrinite se da redovito unosite dovoljnu količinu vode. Vaša koža će vam biti zahvalna.

Zaštite kožu lica s Eucerin proizvodima
Zaštite kožu lica

Prije ljeta obvezno pregledajte madeže. Iz madeža može nastati melanom koji je moguće liječiti uslijed pravovremenog otkrivanja. Izlaganje štetnim sunčevim zrakama može ubrzati razvoj melanoma, pa pronađite vremena prije odlaska na godišnji odmor i obavite ovaj pregled koji vam može spasiti život.

Zaštitite kožu lica od preranog starenja i pojave neujednačene pigmentacije uzrokovane djelovanjem sunčevih zraka. Naša preporuka su Eucerin proizvodi za zaštitu od sunca s UVA/UVB sustavom filtra koji osiguravaju zaštitu od sunčevih opeklina, stvaranja bora i gubitka elasticiteta kože te ujedno i od starenja kože uslijed djelovanja sunca. Proizvodi imaju izvrsne njegujuće osobine koje koži pružaju mekoću i podatnost.

Za prva uživanja na suncu zaštitite lice, vrat, dekolte i ruke – odaberite vrlo visoki faktor zaštite 50+ i visoki faktor zaštite 30. Eucerin zaštita od sunca s prirodnim licochalconom A i uz dodatak gliciretinične kiseline u matirajućim fluidima i kremama za zaštitu lica od sunca, pouzdano štite od oštećenja uvjetovanih djelovanjem sunca – i u dublje položenim slojevima kože.

Nakon pilinga ili laserskih tretmana te u slučaju fotoosjetljivosti uzrokovane lijekovima, također koristite visoke zaštitne faktore (SPF 50+). Prikladni su za osjetljivu kožu, poslije pilinga kože ili terapije laserom te štite od pojave pigmentacijskih mrlja.

Eucerin matirajući fluid za lice za zaštitu od sunca, SPF 30 i SPF 50+, 50ml
Eucerin matirajući fluid za lice za zaštitu od sunca, SPF 30 i SPF 50+, 50ml

Od Eucerin proizvoda za zaštitu kože lica od sunca valja izdvojiti matirajući fluid za lice za zaštitu od sunca koji dolazi u dvije jačine zaštite, SPF 30 i SPF 50+, pakiranju od 50ml i idealan je za normalnu i mješovitu kožu. To je lagano tonirana krema s teksturom bez ulja koja pruža ujednačen prirodno preplanuli ten kože, a ujedno štiti od nastanka pigmentacijskih mrlja. Bez mirisa je i nije komedogena, a vašim stanicama pruža zaštitu vitaminom E. Preporučene maloprodajne cijena ovih kremi su za SPF 30 - 141,56 kn, a za SPF 50+ - 128,86 kn.

Eucerin krema za lice za lice za zaštitu od sunca, SPF 30 i SPF 50+, 50ml
Eucerin krema za lice za lice za zaštitu od sunca, SPF 30 i SPF 50+, 50ml

Za zaštitu od sunca suhe kože lica gdje je podnošljivost na koži dokazana kliničkim istraživanjima – čak i kod osoba s neurodermitisom tu su vodootporne, također bez mirisa kreme za lice za zaštitu od sunca, SPF 30 i SPF 50+, u pakiranju od 50ml. Ove kreme također štite od danas sve većeg problema nastanka pigmentacijskih mrlja te štite stanice s vitaminom E. Preporučena maloprodajna cijena za SPF 30 je 127,18 kn, dok je za SPF 50+ cijena 118,70 kn. 

Eucerin tonirana krema za lice za lice za zaštitu od sunca, SPF 50+, 50ml
Eucerin tonirana krema za lice za lice za zaštitu od sunca, SPF 50+, 50ml

Za one koji uvijek misle na to da izgledaju besprijekorno tu je tonirana krema za lice za zaštitu od sunca sa SPF 50+, 50ml. Ova tonirana krema idealna je za normalnu i mješovitu kožu, brzo se upija, nemasne je teksture i licu daje mat ton. Kao i sve kreme iz Eucerin Sun asortimana, štiti od nastanka pigmentacijskih mrlja, bez mirisa je i štiti stanice vitaminom E. Preporučena maloprodajna cijena je 140,91 kn.

Izlaganje suncu, uz ostale faktore, poput hormonalnih promjena, ozljeda, genetičkih faktora, određenih bolesti i starenja, može uzrokovati pojačanu proizvodnju melanina u određenim područjima, uslijed čega nastaje hiperpigmentacija. To su one problematične mrlje na koži koje danas muče sve veći broj starijih, ali i sve mlađih žena. One nastaju zbog melanina koji je pigment koji prirodno nastaje u koži i daje joj boju (ten) ili pigmentaciju. Hiperpigmentacija se manifestira u obliku plitkih, tamno smeđih dijelova kože koji variraju u veličini i obliku. Za takve probleme tu su Eucerin Even Brighter proizvodi koji sadrže vrlo učinkoviti aktivni koži srodan sastojak, b-resorcinol, koji djeluje na izvoru nastanka melanina, blokirajući enzim ključan za proizvodnju melanina. Drugi aktivni sastojak Eucerin Even Brighter proizvoda, gliciretinična kiselina, stimulira procese obnove u koži uzrokovane UV zrakama. Rezultat je ujednačena pigmentacija. Nakon samo 4 tjedna redovite primjene Eucerin Even Brighter proizvoda, bez obzira na ton vaše kože, vidjet ćete rezultate, a uz redovitu primjenu s vremenom će se ujednačenost tena samo nastaviti poboljšavati.

Eucerinova serija proizvoda Even Brighter za borbu protiv hiperpigmentacije uključuje dnevnu i noćnu kremu te koncentrat koji pojačava djelovanje tih krema.

Eucerin Even Brighter dnevna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja sa SPF 30+  UV zaštita, 50 ml
Eucerin Even Brighter dnevna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja sa SPF 30+ UV zaštita, 50 ml

Even Brighter dnevna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja sa SPF 30+  UV zaštita, 50 ml idealna je za sve tipove kože lica. Visoki zaštitni faktor SPF 30 učinkovito djeluje protiv formiranja novih pigmentacijskih mrlja i preranog starenja kože, glavni sastojak B-rezorcinol smanjuje proizvodnju melanina i izjednačava pigmentacijske mrlje na površini kože, a gliciretinična kiselinu stimulira obnovu oštećenja stanica kože nastalog uslijed djelovanja UV zračenja. Preporučena maloprodajna cijena je 212,00 kn.

Eucerin Even Brighter noćna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 50 ml
Eucerin Even Brighter noćna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 50 ml

Even Brighter noćna njega za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 50 ml sadrži  dekspantenol koji potpomaže regeneraciju kože tijekom noći, B-rezorcinol koji smanjuje proizvodnju melanina i izjednačava pigmentacijske mrlje na površini kože te gliciretinicnu kiselinu koja stimulira obnovu oštećenja stanica kože nastalog uslijed djelovanja UV zračenja. Preporučena maloprodajna cijena je 222,00 kn.

Eucerin Even Brighter koncentrat za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 6 ampula x 5 ml
Eucerin Even Brighter koncentrat za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 6 ampula x 5 ml

Tu je i Even Brighter koncentrat za smanjenje pigmentacijskih mrlja, 6 ampula x 5 ml, koji se brzo upija i potpomaže djelovanje dnevne i noćne njege. Koristi se dva puta dnevno, prije nanošenja dnevne njege s visokim zaštitnim faktorom SPF i/ili prije noćne njege. Također sadrži B-rezorcinol koji smanjuje proizvodnju melanina i izjednačava pigmentacijske mrlje na površini kože te gliciretiničnu kiselinu koja stimulira obnovu oštećenja stanica kože nastalog uslijed djelovanja UV zračenja. Preporučena maloprodajna cijena je 238,00 kn.

Sve Even Brighter proizvode treba koristiti na čisto lice koje treba prije nanošenja njege temeljito očistiti, kreme se kao i koncentrat lagano umasiravaju na kožu lica, vrata i dekoltea i imaju blagi miris.