Kako vratiti prirodni sjaj beživotnoj kosi?

| Beauty |

Instagram/@missjoslin

Ako već duže vrijeme bojite svoju kosu te imate vidljive posljedice stalnog dodira kose s kemikalijama i smatrate da hitno morate vratiti prirodni sjaj vašoj kosi, donosimo vam par savjeta kako to učiniti.

Zbog učestalog tretiranja kose kemikalijama i toplinom radi stiliziranja kosa se isušuje pa je važno posvetiti joj dovoljno pažnje kako bi joj se vratila sva prirodna ljepota.

U nastavku vam otkrivamo male tajne profesionalaca koje će obnoviti vašu kosu i vratiti joj prirodni sjaj.

1.

Izbjegavajte nekvalitetne šampone, koje možete prepoznati po niskim cijenama, jer isti u sebi sadrže sastojke koji se koriste i za izradu deterdženata za suđe.

Takvi šamponi samo će uništiti vašu kosu i oduzeti joj i posljednji sjaj. Radije pratite akcije provjerenih marki preparata i samo takve kupujte, ali po povoljnijim cijenama.

2.

Koristite maske za kosu. Na njih ne morate trošiti puno novca, već jednostavno napravite najbolju, domaću masku od meda i maslinovog ulja ili od drugih prirodnih sastojaka koji mogu vašoj kos vratiti sjaj i spriječiti dalje pucanje.

3.

Ako imate jako kovrčavu kosu, budite pažljivi prilikom češljanja jer je grubim češljanjem možete dodatno oštetiti.

Češljanje je svakako potrebno i ravnoj kosi jer joj pruža dodatni sjaj, a bitan je i izbor češlja ili četke kojom češljate kosu.

Ako imate gustu kosu kupite četku s ravnim završecima, a ne s kuglicom, jer će vas takve manje čupati i lakše ćete se počešljati. 

4.

Obratite pažnju na to da proizvodi kojima njegujete kosu budu posebno bogati vitaminskim i biljnim sastojcima koji će nahraniti vašu kosu.

5.

Uvijek imajte kako je važno redovno se šišati.

Ako su vam vrhovi ispucali, obavezno posjetite frizerski salon, barem jednom u dva mjeseca, i riješite se ružnih vrhova, kako bi vaša kosa trenutno "prodisala" i postala zdravija.