Kako vizualno povećati oko šminkom

| Beauty |

Eyeliner je vjerojatno jedna od glavnih stvari u svakoj makeup torbici, većini još kao navika iz srednje škole kada smo ga nanosili tako da smo izgledali kao rakuni. Srećom, trendovi su se od tada razvijali i tuš i olovke za oči sada koristimo kako bismo naglasili svoju ljepotu, umjesto da se unakazimo. Kada se pravilno nanese, olovka za oči može vam uljepšati i podići oči, naglašavajući vašu prirodnu ljepotu.

U nastavku donosimo par trikova kako vizualno naglasiti i povećati oči, a u isto vrijeme naglasiti prirodnu ljepotu:

Bijela olovka u vodenu liniju

Bijela olovka u vodenoj liniji
Bijela olovka u vodenoj liniji

To je klasični trik u kojemu se stavlja bijela olovka za oči u vodenu liniju kako bismo postigli vizualni efekt većeg oka. Ovaj trik zaista djeluje jer vizualno proširi područje bjeloočnice te vam oči instantno izgledaju veće i ljepše. Ovaj efekt  se još može pojačati korištenjem crne olovke za oči. Crnom olovkom za oči napravite kontrastnu liniju ispod oka (skroz uz trepavice) i lagano je razmažete. Ovaj se trik često koristi u kazališnoj šminki kako bi publika mogla vidjeti oči glumaca, ali super je nosiva i svakodnevno te ju je lako postići.

"Wing it"

Eyeliner wing
Eyeliner wing

Danas je izvučeni tuš, još poznat kao "wing", izuzetno popularan u skoro svakom makeup looku - i to s dobrim razlogom. Kad se tuš iscrta pod pravim kutem, on vizualno može podići oko, čineći ga širim i svjetlijim. Da biste to postigli, povucite eyeliner od vaše donje vodene linije te pratite smjer u kojem vodena linija ide, prema kraju vaših obrva. To je smjer kojim se tuš treba kretati, a koliko čete ga dugačko ili kratko izvući, to je na vama.

Sjenilo umjesto tuša

Sjenilo umjesto tuša
Sjenilo umjesto tuša

Ako vam nanošenje tuša ipak predstavlja problem, taj efekt moguće je postići i sa crnim (može i smeđim)  sjenilom. Uzmite medicinsku samoljepljivu traku te otkinite komadić dug 3-5 centimetara. Tu traku lagano naljepite uz rub oka, prateći smjer vodene linije, prema kraju obrve. Zatim, na ne pre veliku četkicu, nanesite crno sjenilo te ga lagano pritisnite od otprlike sredine oka prema van, uz rub trake. Ako ne uspijete sjenilo nanijeti precizno, bez brige, uzmite neku čistu četkicu te malo "izblendajte" liniju koju ste iscrtali. Kada to napravite, odljepite traku i "voila" - izdužili ste oko i bez preciznog tuša.

Uz malo prakse i pravilne primjene, otvaranje oka šminkom će vam postati neizostavak korak u svakodnevnoj makup rutini te ćete u trenu izgledati budnije i bistrije.