Kako vam zeleni čaj može pomoći da dobijete blistavu kožu?

| Beauty |

 

Zeleni čaj je jedan od najpopularnijih sastojaka u kremama, losionima, serumima, kremama za sunčanje, režimima protiv akni i drugim proizvodima. Ako još niste dodali zeleni čaj u svoju beauty rutinu, razmislite o tome i uživajte u blagodatima netoksične, čiste beauty rutine.

Vrhunski dermatolozi i stručnjaci za njegu kože slažu se da je popis prednosti zelenog čaja gotovo beskrajan, a uključuje i blistaviju kožu.

U nastavku pročitajte koje su prednosti zelenog čaja za kožu.

Napada slobodne radikale

Korištenje zelenog čaja u vašem režimu njege kože preporučuje se zbog zaštite ukupnog integriteta kože.
Naime, zeleni čaj sadrži moćne antioksidanse protiv starenja koji se nazivaju katehini, koji pročišćavaju slobodne radikale, koji ako ih ne uklonite mogu oštetiti kožu.

Djeluje antibakterijski

Na vašem licu žive bakterije, ali one ne dovode uvijek do pojave prištića, već se talože na vašoj koži.
Ključ bistre kože je upravljanje bakterijama prije nego što one začepe pore, a zeleni čaj zbog visokog sadržaja polifenola, djeluje protuupalno i antibakterijski, što zauzvrat može pomoći smanjenju upala, crvenilo i količinu bakterija na vašoj koži.

Sadrži svojstva protiv starenja

Zeleni čaj pomaže u održavanju elastičnosti kože te je jedna od najboljih tajni protiv starenja koja se konzumira tisućama godina.

Djeluje protuupalno

Pored starenja i izloženosti onečišćenju, problematičnoj slici kože lica pridonose i upale, a kemijska svojstva zelenog čaja čine ga snažnim protuupalnim sredstvom
Polifenoli u zelenom čaju podržavaju reakciju tijela na upalu, a ako se nanosi lokalno, prednosti polifenola u zelenom čaju pomažu ublažavanju i smirivanju pojave iritacija, crvenila, suhoće i pojave nepravilnosti lica.