Kako uhvatiti raspoloženje svake sezone u odabiru vlastitog parfema?

| Beauty |

Instagram/ @turqouiselove9

Od sretnog parfema koji koristite svaki puta kada imate neki važan sastanak do onog, nezaboravnog, mirisa koji ste nosili na dan svoga vjenčanja, parfem može biti osobni i evokativni dio života.

Također, parfem koji nosite može dramatično promijeniti vaše raspoloženje i izgled, bilo da je to unošenje energije i optimizma u važan radni dan ili dodavanje daha smjelosti i sofisticiranosti posebnoj večeri.

Ali, kako se mijenjaju godišnja doba trebao bi se mijenjati i vaš izbor parfema i njegovih nota.

U nastavku pročitajte kako uhvatiti raspoloženje svake sezone u odabiru vlastitog parfema.

Jesen

Kako se bliži kraj vrućih, ljetnih, dana, misli nam se okreću ugodnosti jeseni. Početak stalnih obveza nakon godišnjeg odmora može potaknuti promjene. S obzirom na pad temperatura trebali biste početi koristiti jače, senzualne mirise. Uzmite u obzir prirodne prijelaze oko vas i opredijelite se za parfeme koji sadrže note dubokog ambera, bergamota i drveta.

Zima

Od mraznih noći do svjetlucavih prazničnih svjetala, toliko je romantike i čarolije u zimskoj sezoni. Kako temperature opadaju, a slojevi postaju sve gušći, vaš parfem bi trebao imati privlačniji, topliji, smjeliji miris koji otkriva gorljiviju stranu vaše osobnosti. Težite gornjim notama ružičastog papra, maline i kruške te srcem od bugarske ruže Damascene koji će dodati vatreni rub jedinstven za vas.

Proljeće

Topliji, svježiji proljetni dani savršeno su vrijeme za eksperimentiranje s parfemima. Iako ste zimi birali teže, začinjene parfeme, proljeće poziva na nešto slađe s notama jantara i breskve koje zauzimaju središnje mjesto. Birajte parfeme koji sadrži note mandarine i božura sa srcem jasmina i cvijeta naranče kako biste pronašli savršenog partnera za slatke proljetne dane.

Ljeto

Postoji toliko mogućnosti na početku dugog, vrućeg ljeta. Nova romansa možda, avantura u inozemstvu ili možda samo zabavne višemjesečne zabava i druženja. No kad je riječ o parfemu, potražite note zbog kojih ćete se osjećati lagano i uzdignuto. Ako niste sigurni gdje započeti, potražite one parfeme koji sadrže egzotično cvijeće koje potječe iz tropa. Razmislite o opojnom cvijetu jasmina i drugih cvjetova koji signaliziraju početak ljeta.