Kako učiniti svoju rutinu njege lica ekološki osviještenom?

| Beauty |

 

Instagram/@heoynn

Imate određenu kantu za recikliranje u kuhinji, staklena boca vode uvijek je uz vas i nikada ne biste sanjali o korištenju plastične slamke.

Koliko god vam život bio ekološki osviješten, širi li se to i na vaš rutinu njege kože?
To je možda nešto o čemu nikada niste razmišljali, ali naše svakodnevne navike su duboko ukorijenjene u nama.

I dok je lako vidjeti količinu plastike kojom je prekriveno povrće, navigacija u beauty proizvodima nije tako jednostavna. U tu svrhu, ovo je vodič za ekološki osviješteno pranje lica.


Pozdravite se s pamučnim jastučiće za jednokratnu upotrebu


Za svako prelaženje micelarnom vodom preko lica koristite barem jedan pamučni jastučić, a kada to radite nekoliko puta dnevno, pamučni jastučić počinju predstavljati ekološki problem. Za proizvodnju pamuka koristi se ogromna količina vode, još više ako je pamuk organski, pa što je manje pamučnih jastučića za jednokratnu upotrebu u beauty vašoj rutini, to je vaš način čišćenja lica bolji za planetu. Preporučuje se da u svoju rutinu uključite pamučne jastučiće za višekratnu upotrebu te da ih kupite barem sedam kako bi ih mogli sve odjednom oprati i spremni za sljedeći tjedan. Oni se lako koriste i sjajne su za uklanjanje šminke, prljavštine i nečistoća. Baš kao i pamučne jastučiće potrebno ih je rotirati kako bi spriječili prijenos bakterija.


Izbjegavajte sredstva za čišćenje koja sadrže palmino ulje


Potražnja za palminim uljem doprinosi ogromnom krčenju šuma diljem svijeta i uništenju staništa divlje životinje koje te šume nazivaju svojim domom. Palmino ulje je izvor biljnog ulja i nalazi se na puno popisa sastojaka beauty proizvoda, ali rijetko je jasno označeno. Možete ga naći kao biljno ulje ili masnoću, palmino voćno ulje ili čak natrijev lauril sulfat, ali najlakši način provjere je Googleu.


Smanjite temperaturu vode


Što je voda toplija, to je više energije iskorišteno, pa zato spuštanje topline za nekoliko stupnjeva može pomoći doprinosu spašavanju planeta. Također, imate koristi i od svoje kože jer topla voda uklanja kožu od prirodnih ulja, ostavljajući je suhom i tijesnom. Ako možete izdržati, tuširajte se u mlakoj vodi te nemojte puštati vodu duže nego što je potrebno.


Maramice za lice koristite samo kada morate

Učinite ih biorazgradljivim. Većina ih je napravljena od materijala poput poliestera, što znači da će se na odlagalištima zadržati do 100 godina. Oni također nisu dobri za vaše lice i ne mogu učinkovito ukloniti sve nečistoće s lica. Ako se ne možete odreći vlažnih maramica zauvijek, obavezno kupite maramice izrađene od kompostiranih materijala, poput biljnih vlakana.Nove biorazgradive maramice za čišćenje izrađene su od prirodne viskoze i razgrade se za 28 dana.