Kako ubrzati rast kose?

| Beauty |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Sve žene žele dugu i njegovanu kosu, ali se bore s činjenicom da ona raste veoma sporo.

Stručnjaci tvrde da kosa prosječne osobe mjesečno poraste za samo 0,8 centimetara, a postoji nekoliko načina kako ubrzati ovaj proces.

Nekoliko glavnih savjeta odnosi se na proizvode koje koristite kada perete kosu te stručnjaci savjetuju da koristite šampon i regenerator za posebni volumen, kako bi uz njih povećali volumen i sjaj kose. Ovakvi proizvodi posebno se preporučuju osobama s kovrčavom kosom jer je njihova kosa obično suha i lakše puca.

Sve ono što se događa vašem tijelu odražava se na vašoj kosi te je samim tim važno i što jedete. Ako se počnete hraniti zdravije, vaša će vam kosa biti zahvalna i postat će bujnija te će izgledati dosta zdravije.

U prehranu unesite kvalitetne proteine i dobre masnoće te konzumirajte namirnice kao što su avokado, orašasti plodovi, voće, povrće i losos.

Naposljetku, nemojte gušiti kosu šamponom. Drugim riječima, ne pretjerujte s pranjem kose. Ako je perete svaki drugi dan, koristite više regeneratora nego šampona te je isperite hladnom vodom jer ona pomaže u rastu kose. Koristite masku za kosu i redovno četkajte kosu, ali to radite veoma nježno kako je ne biste oštetili.