Savjeti kako što dulje zadržati preplanulu put

| Beauty |

S godišnjeg odmora vratit ćemo se boljeg raspoloženja, odmorni i zadovoljni zbog nove preplanule puti koju će mnogi od nas jedva dočekati, no nažalost preplanulost je kratkog vijeka. Koža se konstantno regenerira i obnavlja te upravo zbog toga gubimo preplanulu put.

Ipak, uz naše savjete te malo hidratacije i njege vaša boja može dočekati čak i jesen:

  1. Kožu održavajte vlažnom

Po ljeti zbog velike vrućine i utjecaja sunčevih zraka kožu je i nakon izlaganja suncu potrebno dodatno hidratizirati. Svakodnevno i obilno nanošenje losiona i raznih hidratantnih krema pomaže koži da povrati snagu i elastičnost. Naš savjet je svakodnevno nanošenje krema nakon sunčanja jer one imaju najveći udio hranjivih i obnovljivih tvari čak i ako se ne izlažete suncu jer primjerice boravak u klimatiziranim prostorima može dodatno isušiti kožu. Zanimljivo je da se koža noću obnavlja puno brže i intenzivnije nego danju, stoga savjetujmo nanošenje losiona i krema prije spavanja. NIVEA SUN Protect & Moisture hidratantni losion sadrži njegujuću formulu koja sadrži koži srodan hidramin dubinski i dugotrajno hidratizira kožu.  Također, ovaj losion jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, pruža dugotrajnu i dubinsku hidrataciju smirujući nadraženu kožu

  1. Prilagodite prehranu

Namjernice koje sadrže beta karoten pomažu održati brončanu puti. Beta karoten štiti od UV zračenja, ali pospješuje tamnjenje uslijed sunčanja jer je neophodan za stvaranje pigmenta melanina u koži. Mrkva, dinja, avokado ili kruška samo su neke od osvježavajućih i zdravih namirnica koje su poznate po velikim količinama beta karotena. Nadalje, dodatci prehrani s vitaminom B također pospješuje prirodno tamnjenje kože s puno duljim trajanjem.

  1. Ne zaboravite na vodu!

Hidratizacija cijelog tijela tako i kože dolazi iznutra. Savjetujemo tijekom dana unositi barem 2-3 litre tekućine u organizam.

  1. Koristite sprej za sunčanje sa zaštitnim faktorom

Poznato je da ljudi s svjetlijom puti brže izgube boju koju dobiju tijekom ljeta. Mnogi ne znaju da prekomjerno izlaganje suncu bez dovoljne količine zaštite može ubrzati proces skidanja lijepe preplanule puti.  Također, može doći i do ljuštenja kože što je jasan znak neadekvatne brige o svojoj koži prije i nakon boravka na suncu.  Ako je koža iscrpljena suncem ranije će doći do nastajanja površinskog sloja kože koji će zamijeniti novi. Sunčajte se umjereno i postepeno te svakako priuštite koži pravilnu i dugotrajnu zaštitu. NIVEA SUN Protect & Moisture sprej za sunčanje pruža koži sve što joj je potrebno na suncu: visokoučinkovitu zaštitu i intenzivnu dugotrajnu hidrataciju. Inovativna formula pruža pouzdanu zaštitu od sunca dok visokoučinkoviti UVA/UVB sustav filtara štiti kožu odmah nakon nanošenja.  Nemojte zaboraviti na višekratno nanošenje zaštite, posebice nakon plivanja i brisanja ručnikom.

  1. Tuširajte se s blagim gelovima

Najveću promjenu u boji i povratak na svijetliju put vidimo nakon tuširanja. Svakako je pogodno tuširati se sa što prirodnijim proizvodima koji imaju Ph vrijednost sličnu onoj naše kože. Blagi, hidratantni i njegujući gelovi neće dodatno isušiti našu kožu. Također, tuširanje u mlakoj vodi je puno zahvalnije nego tuširanje u vrućoj te izbjegavajte grubo brisanje ručnikom nakon tuširanja. Prilikom tuširanja možete napraviti i piling kože koji će skinuti mrtve stanice i omogućiti koži da diše.