Kako spriječiti isušivanje mat ruževa

| Beauty |

Kako nositi mat ruž po ljeti?
Mat usne

 Mat ruževi mogu biti zastrašujući, bez sumnje. Kao prvo, jako su pigmentirani tako da praktički nemate pravo na pogrešku. I premda bi trebali biti dugotrajni, čini se da je jedino mjesto gdje se zadržavaju rub usana. No bez obzira na sve, svaki put kad vidimo djevojku koja nosi savršeno gladak, matirajući ruž na usnama, odmah ga poželimo i na svojim. U nastavku donosimo savjete kako usavršiti tehniku nanošenja mat ruževa jednom zauvijek.

Korak br. 1: Piling - Matirani ruž posebno ističe loše i ispucale usnice, zato prije nanošenja ruža morate napraviti piling usana. Blago namočite četkicu za zube i trljajte je lagano po usnama. Na taj način skinut ćete svu staru kožu i pripremiti usne za mat ruž.

Korak br. 2: Prava nijansa - Budite sigurni da kupujete pravu nijansu. Možda će vam se neki ton i svidjeti no neće odgovarati vašem tenu. Morate ruž birati prema nijansi kože, što znači da će vam pretamni ruž stvoriti mrlje i neće biti dobro postojan, a s presvijetlim ružem izgledat ćete kao zombi. Stručnjaci predlažu mat ruževe u koraljnoj boji te nijansama crvene i ružičaste.

Korak br. 3: Koristite četkicu - Prvo nanesite olovku za usne, a zatim vrškom ruža nanesite ruž na cijele usne. Na kraju  četkicom usavršite rubove i nepravilnosti.

M∙A∙C Retro Matte tekući ruževi
M∙A∙C Retro Matte tekući ruževi

Korak br. 4:  Highlight - Da biste dobili punije usnice, nanesite malo sjenila na sredinu već namazane donje usnice, ali ponovno pazite na boju. Koristite li crvene i nude tonove, nanesite zlatno sjenilo, a koristite li ružičaste ili ljubičaste nijanse, nanesite srebrno sjenilo. Također, malo sjajnog sjenila u nijansi vaše boje kože točno iznad luka  usnice lijepo će naglasiti usta.

Korak br. 5: Hidratizirajte - Obavezno nabavite matirani i ne previše masni balzam za usne kojeg ćete moći nanositi preko ruža bez da dobijete masni sjaj, jer mat ruževi znaju isušiti.