Kako smanjiti vidljivost pora?

| Beauty |

Instagram/@christinanadin

Prije nego što prijeđemo na temu kako se riješiti vidljivih pora na licu važno je napomenuti da su pore potrebne vašoj koži kako bi se ona riješila  svojih prirodna ulja koja još nazivamo sebumom.

Zbog ove neizbježne stvarnosti nikad se ne možete u potpunosti riješiti pora, ali možete smanjiti njihov izgled čisteći ih od nečistoća koje bi ih mogle povećati.

Kada su pore zaražene ili začepljene, one se proširuju, osobito oko nosa gdje ima više masnih žlijezda. Onečišćenje kože može uzrokovati prištiće i mitesere, a upravo to nakupljanje nečistoća može dovesti do začepljenih, proširenih pora.

U nastavku pročitajte pet jednostavnih koraka kako bi smanjili vidljivost pora.

Piling

Prije pilinga stavite toplu krpu na lice pet minuta kako biste otvorili pore. Zatim napravite lagani piling glatkim, kružnim pokretima, bez primjene pretjeranog pritiska na lice. Usredotočite se na problematična područja na kojima je koža suha i na kojima su začepljene pore najizraženije. Nakon toga lice potpuno isperite toplom vodom.

Hidratacija

Vlaženje je važan korak u svakoj skincare rutini, a ono, također, umanjuje izgled pora. Suha koža stvara višak ulja u pokušaju ublažavanja suhoće, ali to može dovesti do začepljenja pora. Koristite nježni nekomedogeni ovlaživač tijekom dana te obavezno nanesite i kremu za sunčanje. Oštećenja od sunca mogu umanjiti elastičnost i kolagen vaše kože što, tijekom vremena, može rezultirati povećanim porama.

Držite ruke dalje

Jedan od najvažnijih koraka koji možete poduzeti kako biste spriječili proširene pore je da izbjegavate dodirivanje lica. Istiskivanje prištića i stvaranje mrlja može pogoršati stanje kože i umjesto da se riješite nečistoća vi ostatke gurate dublje u pore. Čak i čiste ruke mogu pogoršati buknuće, stoga ekstrakcije prepustite profesionalcu.

Koristite maske za lice

Učinite korištenje maski za lice dijelom vaše vikend skincare rutine. Kao i kod pilinga, stavite toplu krpu na lice pet minuta prije nanošenja maske. Naime, maske za lice pripomažu dubljem čišćenju pora i olakšavaju posao profesionalcu, ako redovito idete na kozmetičke tretmane.

Primijenite retinol

 Retinol ima sebosupresivno djelovanje, odnosno smanjuje veličinu lojnice i regulira njezin rad, a  uz redoviti piling, retinol, može povećati promet stanica, stvarajući glatkiji izgled kože.