Kako smanjiti vidljivost pora

| Beauty |

Kako smanjiti vidljivost pora?

Pore su sastavni dio naše kože, one omogućavaju našoj koži da diše stoga morate zapamtiti kako je normalno imati pore i kako one ustvari nisu problem. One jedino mogu predstavljati estetski problem onda kada su previše vidljive.
Bitno je održavati kožu lica, pa tako i same pore, čistima tako da je redovita to jest svakodnevna i pravilna skin care rutina krucijalna. Mi vam u nastavku otkrivamo proizvode koji mogu smanjiti vidljivost pora.
1. AHA kiseline i BHA kiseline
AHA kiseline ustvari su glikolna, bademova, mliječna ili jabučna kiselina dok je BHA kiselina ustvari salicilna kiselina. S navedenim kiselinama možete zagladiti i eksfolirati kožu to jest one su zaslužene za uklanjanje mrtvih stanica kože. Možda i najučinkovitija od ranije navedenih kiselina je upravo salicilna jer ona prodire duboko u pore i čisti ih.

The Ordinary

2. Retinoidi
Retinoidi osim što zaglađuju površinu kože oni su zaslužni za stimulaciju kolagena i elastina koji pridonose manjoj vidljivosti pora.

The Ordinary

3. Niacinamide
Niacinamide smanjuje produkciju sebuma to jest ulja, također on može potaknuti, do određene mjere, proizvodnju kolagena i elastina.

The Ordinary