Kako smanjiti pore

| Beauty |

Pixabay

Proširene pore vidljivo narušavaju izgled lica i zabrinjavaju mnoge žene. Pore se mogu vizualno smanjiti i tako postići da koža izgleda glatko.

Prije nego što smanjenje pora postane vaša opsesija i aktivno počnete raditi na njihovom smanjivanju, trebate znati da su pore normalna pojava, a marketinške kampanje za kreme koje na svojim plakatima imaju žene sa savršeno glatkim tenom apsolutno su nestvarne.

Više je uzročnika koji mogu utjecati na veličinu pora. Oštećenje kože od UV zraka smanjuje nivo kolagena koji održava čvrstoću i elastičnost kože, a kao rezultat toga pore mogu postati vidljivije. Količina kolagena smanjuje se i kao posljedica starenja pa se žene u zrelim godinama često žale na proširene pore.

Pore izgledaju manje ako se koža redovno čisti i uklanjaju mrtve ćelije. Redovni piling je obavezan ako želite vizualno smanjiti izgled pora. Osobe koje imaju osjetljivu kožu ne smiju raditi piling više od jednom tjedno. Ako imate deblju kožu koja se lako iritira, možete napraviti piling s blagim piling preparatom 2 do 3 puta tjedno. Budite oprezni prilikom odabira pilinga za lice jer prekomjerna iritacija kože grubim pilingom može dovesti do povećanog lučenja prirodnih ulja koji će samo pogoršati stanje kože.

Vidljivost pora može se ublažiti uklanjanjem mrtvih ćelija uz pomoć kozmetičkih proizvoda koji sadrže AHA kiseline. Ako imate i proširene pore i akne, koristite proizvode sa salicilnim kiselinama.

Koristite mat puder. Kada je koža sjajna, pore su uočljivije. Dakle, za maskiranje pora koristite mat podloge. I naravno, vrlo je bitno da za svakodnevnu njegu koristite dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom SPF 15.