Kako skinuti šminku na prirodan način?

| Beauty |

 Stalno slušamo o tome koliko je važno skidati šminku svake večeri prije odlaska u krevet i kako je neoprostiv beauty grijeh zaspati sa šminkom na licu. Ali što kada otkrijete da vam je ponestalo odstranjivača? Nemate isprike ni tada, jer vam upravo otkrivamo kojih 7 namirnica iz kuhinje mogu jednako dobro obaviti ovaj posao...

AVOKADO

OK, znamo, ovo znači da nećete pojesti avokado, ali ako ga se možete odreći - vrijedit će. Jako puno DIY odstranjivača šminke sadrže ulje avokada, što znači da mora funkcionirati, zar ne? Umočite štapić za uši u otvoreni avokado i uvjerite se kako magično uklanja i najtvrdoglaviji eyeliner ili maskaru. Plus: omega-3 masne kiseline i vitamini A, D i E iz avokada čest su sastojak krema za područje oko očiju.

KOKOSOVO ULJE

Kokosovo ulje još jednom se dokazalo kao nevjerojatno koristan beauty alat kada govorimo o skidanju šminke. Savršeno miriši, ostavlja kožu hidratiziranom i tako se jednostavno koristi. Nanesite ga na blazinicu i uklonite puder, eyeliner i maskaru. Jednostavno!

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje

MASLINOVO ULJE

Uz to što je savršen za stavljanje na salatu i tjesteninu, možete ga koristiti i kao odstranjivač šminke. Prirodna hidratizacija maslina, posebno je korisna za sve djevojke sa suhom kožom.

JOGURT

Jogurt je mliječan proizvod i ima korisne probiotike koji mogu umiriti kožu prilikom odstranjivanja šminke. Njegovi enzimi i mliječna kiselina hidratiziraju kožu i uklanjaju mrtve stanice kože. Umočite blazinicu u jogurt i nježno umasirajte u kožu.

MLIJEKO

Poput jogurta, mlijeko se sastoji od kombinacije vode, masnoća i proteina koji mogu biti odličan odstranjivač šminke za djevojke osjetljive kože.

Bademovo mlijeko vs. sojino mlijeko
Bademovo mlijeko vs. sojino mlijeko

DJEČJI ŠAMPON

Imate djecu? Posudite nekoliko kapljica njihovog šampona kako biste uklonili šminku s lica. Kako je posebno dizajnirana za osjetljivu kožu djece, takva će biti i na vašim očima te cijelom licu. 

ALOE VERA

Ne koristi se samo za opekotine od sunca, znate? Aloe vera je odličan izbor za djevojke masnije kože. Vitamini, minerali i amino kiseline mogu ukloniti tvrdoglavu šminku s lica bez masnog traga na licu.