Kako skinuti lak s noktiju ako nemate aceton?

| Beauty |

Ako nemate aceton, a pri tome ste u žurbi, za skidanje laka s noktiju će vam pomoći pet alternativa.

Dobra manikura ne traje vječno, a pojavljivanje oštećenja može biti problem kada nemate puno vremena prije nekog važnog sastanka, posebice ako u tom trenutku nemate aceton.

No, postoje i drugi načini na koje možete ukloniti lak s noktiju, a među njima definitivno nije guljenje.

Pasta za zube

Sve što je potrebno je da na nokte nanesete pastu za zube jer ona sadrži etil-acetat koji je također prisutan i u acetonu.

Dezodorans

Dezodorans je još jedan način za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite ga na nokte, a onda počnite uklanjati lak pomoću pamučne blazinice. Možda će biti potrebno više od jednog pokušaja, ali će rezultat biti zadovoljavajući.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

U vrijeme pandemije koronavirusa veće su šanse da kod sebe imate sredstvo za dezinfekciju ruku. Nanesite malo ovog sredstva na pamučnu blazinicu te trljajte nokte sve dok ne dobijete željene rezultate.

Parfem

Baš kao i dezodorans, parfem može zamijeniti aceton. Nanesite ga na maramicu te počnite s čišćenjem noktiju. Mnoge žene su priznale da ih je ovaj način skidanja laka s noktiju više puta "spasio".

Lak za kosu

Lak za kosu sadrži alkohol i najbolja je alternativa za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite lak na nokte, ali onda djelujte što brže jer se pamučna blazinica može zalijepiti za nokte.