Kako skinuti bilo koju vrstu makeupa s odjeće

| Beauty |

Zašto se događa da nam makeup sklizne s lica nakon nekoliko sati, ali gotovo ga je nemoguće ukloniti s bilo čega drugog. Frustrirajuće je i iskreno - jako skupo uklanjati mrlje od šminke s odjeće. Prije nego sljedeću žrtvu pudera nosite na kemijsko čišćenje, isprobajte sami neki od ovih super trikova...

RUŽ ZA USNE
Našpricajte malo laka za kosu na mrlju i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Zatim, namočite nekoliko papirnatih ručnika hladnom vodom i utapkajte (nikako ne trljajte!) na mrlju. Ponovite koliko je potrebno dok mrlja ne nestane. 

MAKEUP U PRAHU ILI KAMENU
Poput rumenila ili sjenila. Kao prvo, nemojte pokušavati ukloniti višak prstima jer ćete proizvod samo raspršiti. Umjesto toga, brzo upalite sušilo za kosu (na hladni zrak!) i uperite u mrlju. Ako ostane još pigmenta, uzmite par najlonki i nježno pređite preko mjesta s mrljom kako bi pokupile višak. 

TEKUĆI ILI KREMASTI MAKEUP
Poput pudera ili kremastog rumenila. Uzmite nož ili žlicu te nježno pokušajte ukloniti višak. Zatim uzmite kockicu leda i pređite preko mrlje dok se ne krene topiti. Hladna voda pomaže u uklanjanju mrlja, a korištenje kockica leda je puno urednije nego da stavite odjeću dok mlaz vode. 

EYELINER I MASKARA
Nanesite malu količinu odstranjivača šminke na blazinicu i utapkajte preko mrlje. Zatim, isperite ispod hladne vode kako biste ukloniti odstranjivač s odjeće. 

BRONZER I LOSION ZA SAMOTAMNJENJE
Namočite mrlju (ponovno) s hladnom vodom. Zatim, čistom makeup spužvicom i malom količinom detergenta za suđe nježno uklonite mrlju počevši od krajeva prema sredini. 

A ako ste u stisci s vremenom ili niste blizu umivaonika, maramicom za uklanjanje šminke (ili baby maramicom) utapkajte mrlju čim se dogodi kako biste ukloniti višak proizvoda i ne dozvolili joj da se "zalijepi" za materijal.