Kako se riješiti začepljenih pora?

| Beauty |

Instagram/@amandakhamkaew

Začepljene pore mogu biti razlog zašto vaša koža ne može disati.

Pore su sitni otvori na koži iz kojih se oslobađa ulje i znoj. Povećani stres, loša prehrana i nedostatak skincare uzrokuju začepljene pore koje su rezultat nakupljanja mrtvih stanica kože koje su ostale na površini umjesto da smo ih otklonili. Kada su pore začepljene, mogu prouzročiti upale, komedone i akne.  Začepljene pore često rezultiraju pojavom sitnih crvenih ili bijelih zadebljanja na koži i miteserima.

Kako odčepiti pore?

Preporučuje se kemijski piling i ekstrakcija kako bi se uklonilo „smeće“ iz vaše kože. Redovita upotreba pilinga kao što je glikolna kiselina ili salicil i ekstrakcija iznimno pomažu. Redoviti tretmani za akne ili mehanički piling s mikrodermoabrazijom od strane estetičara također mogu pomoći smanjiti nakupljanje pora.

Može li odčepljivanje pora smanjiti njihov izgled?

Da i ne. Ako su pore začepljene jako dugo vremena, pojavljuju se promjene u tkivu pore te to može proširiti i povećati pore koje onda postaju vidljivije. Tajna za smanjenje pora je u rutini u kojoj se vaše pore stalno čiste kako bi se smanjio njihov izgled.

Koje proizvode trebate izbjegavati ako imate začepljene pore?

Pozdravite se s teškim kremama i losionima. Trebali biste izbjegavati guste kreme i losione koji bi mogli začepiti pore. Također loša prehrana može negativno utjecati na vašu kožu. Pokazalo se da dijete s bjelančevinama sirutke mogu uzrokovati akne. Zato preskočite milkshake od proteina sirutke nakon treninga. Izbjegavajte sastojke koji spadaju u kategorije ulja i maslaca, poput kokosovog ulja i shea maslaca.

Ako ste u nedoumici, obratite se svom dermatologu. Mjesečni tretmani lica, također, su ključni. Obratite pozornost na svoju kožu. Redovna skincare rutina donosi najbolje rezultate. Najbolji način da održite svoju kožu lica čistom je da upoznate svoju kožu i koristite odgovarajuće proizvode za svoj tip lica.