Kako se riješiti mrlja od znoja

| Beauty |

Instagram/ @vivis_makeup

Ljeto je i svi se znojimo više nego uobičajeno, što nam posebice smeta dok smo na poslu.

Ovo su četiri praktična savjeta koji će vam pomoći da sačuvate svoj ugled i cijelo vrijeme ostanete svježi i na visokim temperaturama.

Pročitajte sastav
Vaša pamučna majica će zarobiti vlagu tamo gdje znoj izbija: između pazuha i tkanine. Zato se malo otvorite i nabavite sebi kvalitetnije donje rublje od dobrog materijala koji će apsorbirati znoj i na kojem se neće zadržati bijeli mineralni sloj. Tako ćete biti sigurni da će vaša majica biti bez mrlja kad se situacija zagrije.

Izbjegavajte aluminij
Aluminij u nekim antiperspirantima može izazvati veću proizvodnju sebuma, masnu supstancu koju proizvodi vaše tijelo, koja će se zalijepiti na tkaninu i napraviti mrlju. Odlučite se za dezodorans bez aluminija. Ako vam previše vlage stvara muke, nabavite dezodorans koji smanjuje znojenje, ali obratite pažnju na to da i on bude bez aluminija.

Izvucite sako za hitne slučajeve
Usprkos vašim najboljim naporima da to spriječite, mokri krugovi ispod pazuha se ipak mogu pojaviti. Zato, umjesto da provedete 10 minuta u toaletu sušeći pazuhe na sušilici prije važnog sastanka, obucite sako koji ste čuvali u kancelariji za svaki slučaj. Ili uvijek imajte čistu složenu košulju za hitne slučajeve. Sačuvat ćete svoje pazuhe od znatiželjnih očiju i izgledati bolje na svojoj prezentaciji.

Skinite žute mrlje s majice
Imate omiljenu majicu od koje se ne želite rastaviti? Ne hvatajte se za izbjeljivač – uklonit će kekimakliju u tkanini koji bijelu košulju čini još bjeljom, a rezultat će biti dosadna sivkasta nijansa. Umjesto toga, pomiješajte žlicu ocata s pola šalice vode da biste potopili majicu prije nego što je bacite na pranje u mašinu.