Kako se riješiti mitesera

| Beauty |

Kako se riješiti mitesera?

Male crne točkice, poznate kao miteseri, mnogima stvaraju probleme. Iako nisu bolni i iako su normalna pojava oni smetaju puno ljudi. Mi smo vam u nastavku odlučili otkriti najefikasniju metodu rješavanja problema mitesera.
Miteseri se manifestiraju kao male crne točkice koje nastaju kao posljedica pretjeranog lučenja sebuma lojnih žlijezda koji onda u kombinaciji s bakterijama, prašinom i ostalim nečistoćama ispunjavaju naše pore. Oni se najčešće nalaze na području nosa, brade i čela, no mogu se javiti i na ostalim dijelovima tijela za koja je karakteristično pojačano lučenje sebuma.

Kako se riješiti mitesera?

Na nekima su manje ili više vidljivi no svima kojima je bitno imati čistu, njegovanu i lijepu kožu miteseri stvaraju probleme. Najefikasnije rješenje mitesera jest salicilna kiselina. Salicilna kiselina sastavni je dio mnogih proizvoda. Mnoge maske, serumi, cleanseri ili kreme sadrže upravo salicilnu kiselinu. Salicilna kiselina je najpopularniji sastojak njega za kožu i poznata je kao vodeći sastojak u liječenju kože sklone nepravilnostima pa je tako odlična i za smanjenje ili nestanak mitesera.
Za bržu djelotvornost, ali i za kožu koja je sklonija miteserima, također, možete koristiti i proizvode na bazi retinoida. Retinoid je općeniti izraz za sve one proizvode koji sadrže retinol to jest anti-age sastojak koji je odgovoran za poboljšanu teksturu kože, kao i za rješavanje problema nečistoća kao i pigmentacije.
Kao i za sve ostalo, poglavito u skin care svijetu, trebate biti uporni jer rezultati nisu vidljivi odmah. Proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu možete uvrstiti u svoju svakodnevnu skin care rutinu, dok se za korištenje retinola najbolje savjetovati sa stručnjakom jer pojedini ga mogu koristiti svaki dan dok se drugima ne preporučuje svakodnevna upotreba.