Kako se riješiti bubuljica uzrokovanih stresom?

| Beauty |

Instagram/@maisonseasons


Poput sata, na pola ludog radnog dana pojavljuje vam se crveni prištić na obrazu uzrokovan stresom.

Jeste li se ikada zapitali zašto se to događa? Upoznajte akne uzrokovane stresom. 

One se mogu pojaviti u bilo kojem trenutku kada se osjećate tjeskobno, zabrinuto ili općenito kao da ste izgorjeli, a vaš dan će od lošeg učiniti još gorim.

U nastavku možete pročitati četiri savjeta za rješavanje "stresnih" prištića kako bi ih učinili manje uočljivima.

Znajte svog neprijatelja 

Stresne akne rezultat su nesretnog i duboko neugodnog domino učinka koji se pojavljuje u tijelu kad ste pod pritiskom.

Stres otvara puteve koji podižu razinu kortizola i pokreću povećanu proizvodnju ulja, što može dovesti do stvaranja akni na koži. To je poput onoga što se dogodi kad su vaši hormoni izvan ravnoteže, recimo kao kada trebate dobiti mjesečnicu. Oboje šalju koži signale govoreći joj da stvara više ulja koje može začepiti pore što dovodi do nastanka prištića.

Liječite problem lokalno 

Liječite akne uzrokovane stresom koristeći aktualne sastojke koji potiču izbacivanje mrtvih stanica kože. To održava pore čistim i čini manje vjerojatnima da će se stanice začepiti i stvoriti prištić.

Jedan od glavnih sastojaka koji treba tražiti je salicilna kiselina, jer ona nježno odstranjuje mrtve stanice kože. 

Dermatolozi, također , preporučuju benzoil peroksid, jer on ima antibakterijska svojstva. Bakterije igraju ulogu u stvaranju prištića, čak i kod onih uzrokovanih stresom.

Ruke isključene

Jednom kada liječite prištiće, nemojte ih dirati, odnosno istiskivati čak i ako ste gledali 100+ videa koji prikazuju kako pravilno istisnuti
prištić. Bubuljice se obično povlače puno brže ako ih se ne istiskuje, a tragovi koji su ostali nakon istiskivanja mogu ostati na vašem licu jako dugo ili čak trajno.

Opustite se

Kako biste spriječili da vam bubuljice uzrokovane stresom dalje uništavaju vaš život, ciljajte direktno na izvor, smanjujući količinu stresa i anksioznost. 
Kada vam postane teško, duboko udahnite i samo izbrišite taj pasivno-agresivni e-mail od svojih suradnika. U međuvremenu, pokušajte s tjelovježbom.Redovita tjelovježba definitivno može pomoći.