Kako se riješiti bora oko očiju?

| Beauty |

Instagram/ @laurengores

 

Naše oči nisu samo ogledalo duše nego i našeg zdravlje. Na primjer, bore oko očiju često su rezultat lošeg odabira njege koja ne odgovara potrebama vaše kože.

Donosimo vam savjete i sastojke koji sprječavaju pojavu bora oko očiju, a pomoći će vam i pri brisanju prvih znakova starenja. Vaše oči izgledat će vedro, mladoliko i nadasve njegovano.

Uzimajte vitamin C
Vaša koža svakodnevno je izložena štetnim okolišnim utjecajima poput onečišćenog zraka, dima od cigarete i UV zračenja. Kao rezultat toga, vaše tijelo sve više proizvodi nove slobodne radikale koji mogu oštetiti vašu kožu. Ako napadnu kolagensku skelu na koži to može dovesti do pojave bora. Vitamin C pomaže u ovom slučaju jer štiti od slobodnih radikala i dodatno podupire stvaranje kolagena. Još jedan plus - također stimulira rast trepavica.
Hrana bogata vitaminom C uključuje: sve agrume, goji bobice, ananas, brokulu, papriku ili cvjetaču. Pravilna prehrana i korištenje njege koja sadrži puno vitamina C dati će vam vidljive rezultate.

Promijenite jastuk
Ako se često probudite s natečenim očima, razlog tome može biti vaš jastuk. Ako je prenizak, više će se limfne mase akumulirati u vašim očima tijekom spavanja. Bolje spavati na višem jastuku kako bi se ujutro probudili bez pufastih i natečenih očiju.

Koristite zaštitni faktor
Bilo u ljeto ili hladna zima, krema sa zaštitnim faktorom za sunce trebala bi biti dnevni dio vaše rutine bez obzira na vanjske vremenske uvijete. Najbolje je odabrati dnevnu kremu koja sadrži SPF veći od 30.