Kako se riješiti "bacni" odnosno akni na leđima

| Beauty |

Kako rješiti problem bacni?

Puno se priča o problemu akni na licu no malo se pažnje posvećuje bacnama. Bacne su popularan naziv za akne koje se stvaraju na leđima. S tim problemom muči se jednak broj ljudi kao i s aknama na licu. Isto kao što je i za rješavanje problema akni licu potrebna higijena i njega isto tako je potrebna i za rješavanje akni na leđima, ali i na području dekoltea. Mi smo izdvojili par proizvoda koji bi vam mogli pomoći.
1. Cleanser odnosno gel za čišćenje kože koji u sebi sadrži benzoil peroksid smatra se kao najefikasniji tretman za bacne. Isti efekt možete postići i s kremom na bazi benzoil peroksida. Idealna koncentracija benzoil peroksida, koja bi trebala biti sadržana u proizvodu, je od 5% do 10%.
2. Salicilna kiselina jednako je učinkovita u borbi protiv akni na leđima. Proizvodi koji u sebi sadrže 2% salicilne kiseline mogu se koristiti u svakodnevnoj rutini. Koristiti se tako da cleanser nanesete na područje zahvaćeno aknama i ostavite da djeluje dvije do tri minute te ga zatim isperete sa svoje kože.
3. Treća odlična stvar za rješavanje problema bacni je kemijska eksfolijacija odnosno kemijski piling. Kemijski piling pomaže da se smanji upalni proces. S ovim proizvodom morate rukovati vrlo oprezno prilikom korištenja. Dozvoljeno ga je koristiti samo jedanput tjedno. Prilikom nanošenja kemijskog pilinga koža mora biti suha, a piling je potrebno vrlo dobro isprati.
4. Dodatan trick and tips odnosno savjet kojeg bi se svi trebali pridržavati jest da je vrlo često potrebno mijenjati posteljinu i odjeću, te održavati higijenu na vrlo visokoj razini to jest redovno se tuširati.