Kako se najbolje našminkati prema obliku vašeg lica?

| Beauty |

Makeup je vrlo osobna i eksperimentalna stvar. Sa šminkanjem se uvijek trebate zabavljati, osjećati se ugodno i ne držati se univerzalnih pravila. Ali, naravno da postoji jako puno savjeta stručnjaka kako usavršiti svoje makeup vještine. Upravo jednu takvu vam donosimo danas - kako se pravilno našminkati prema vlastitom obliku lica.

Istina je: strateško pozicioniranje rumenila, bronzera i highlighta na određena mjesta naglasit će one dijelove koje želimo. Primjerice, ako imate duguljasto lice, rumenilo i highlight ga mogu učiniti okruglijim; a djevojke okruglog lica sve će probleme riješiti bronzerom. U nastavku saznajte sve detalje...

OVALNO LICE

Ovalno lice je najuravnoteženije, prema tome i je i nanošenje makeupa prilično standardno jer vam sve odgovara. Dodajte malo rumenila na obraze kako biste stvorili prirodan efekt na licu i nemojte zaboraviti na highlight.

ESSENCE PURE NUDE HIGHLIGHTER
ESSENCE PURE NUDE HIGHLIGHTER

IZDUŽENO LICE

Izduženo ili duguljasto lice ima gotovo duplo više dužine od širine. Kako biste stvorili balans, proizvode trebate nanositi tako da naglase širinu strukture kostiju. Rumenilo stavljajte direktno na jagodice, a bronzer uz liniju kose, jagodične kosti i čeljust. Nikako nemojte stavljati highlight na čelo i bradu jer ćete tako naglasiti dužinu vašeg lica! 

SRCOLIKO LICE

Srcolikom licu najbolje odgovara bronzer na čelu jer ćete tako stvoriti balans na licu, ali i onaj prekrasan osunčani look. Većina ljudi s ovim oblikom lica imaju izražene jagodice, pa ih slobodno možete dodatno konturirati bronzerom i naglasiti highlightom. 

3 pravila konturiranja za žene okruglog lica
3 pravila konturiranja za žene okruglog lica

OKRUGLO LICE

Djevojke okruglog lica uvijek izgledaju mladoliko! Konturirajte vanjske parametre lica i jagodice. 

KOCKASTO LICE

Na ovaj oblik lica želite staviti konture na odgovarajuća mjesta kako biste omekšali strukturu. Fokusirajte se na konturiranje čela i čeljusti, a neka rumenilo i highlighter krase vaše obraze i jagodice. 

Naši najdraži proizvodi za konturiranje!
Naši najdraži proizvodi za konturiranje!