Kako se jednom zauvijek riješiti ispucalih usana

| Beauty |

Ovo vjetrovito vrijeme nemilosrdno je po našu kožu. Hladan vjetar i ekstremne temperature uništavaju nam kožu lica i ruku, a jedan od najtežih zadataka s kojima se suočavamo su upravo - ispucale usne. S obzirom na to da je koža na usnama posebno suha i osjetljiva, zahtjeva i specijalnu njegu. U nastavku donosimo 7 savjeta kako se jednom zauvijek riješiti ispucalih usana...

1. NEMOJTE LIZATI ISPUCANE USNE

Slina će situaciju učiniti još gorom. Iako vam se na prvu čini lakše, jednom kada se slina upije u vašu kožu, usne će biti još više dehidrirane nego prije.

2. NOSITE HIDRATANTNE RUŽEVE

Mat ruževi su super, ali ostavljaju užasne posljedice po usne. Kad su vam usne u lošem stanju, birajte ruževe koji su hidratantni i ugodni na usnama. Ili pak odaberite sjajilo!

L’Occitane Moisturizing Lip Balm
L’Occitane Moisturizing Lip Balm

3. ODABERITE BALZAM ODGOVARAJUĆE FORMULE

Uvijek tražite balzame na uljnoj bazi. Kokosovo ili bademovo, ulje jojobe, aloe vera i shea maslac samo su neki od sastojaka koji ustvari njeguju usne. 

4. SPAVAJTE S OVLAŽIVAČEM ZRAKA

Suh zrak = suha koža. U mjesecima u kojima grijemo, zrak u sobi je suh zbog čega nam je takva i koža. Osim za usne, spavanje s ovlaživačem zraka dobro je i za ostatak kože lica i tijela te generalno bolje za san i disanje.

5. BUDITE OPREZNI S OSTALOM NJEGOM LICA

Ako koristite kreme s retinolom ili salicilnom kiselinom i slučajno ju nanesete na usne, koža će se osušiti i postati bolna. Uvijek pripazite na područje oko usana jer je puno osjetljivije od ostatka lica.

6. NE ČUPKAJTE I GRICKAJTE USNE

Znamo da je pravi izazov oduprijeti se želji da otkinete ili grickate suhi dio usana, ali vjerujte nam - to je najgore što možete učiniti!

7. ŠEĆERNI PILING MOŽE POMOĆI 

S pilingom uvijek trebate biti oprezni jer su usne puno tanje od ostatka kože na licu pa je moguće napraviti više štete nego koristi. Smeđi šećer u kombinaciji s maslinovim ili kokosovim uljem učinit će sasvim dovoljno. I ne češće od jednom tjedno.