Kako se brinuti o osjetljivoj koži?

| Beauty |

Osjetljivu kožu je najteže održavati. Vaša koža se može upaliti svaki put kad pokušate koristiti novi proizvod ili jesti previše loše hrane. Zbog tih opasnosti, morate znati kako se dobro brinuti za vašu kožu i ten. Evo nekoliko načina da se brinete za osjetljivu kožu.

Dekorativna kozmetika

Budite posebno oprezni i izbjegavajte tešku šminku. Ako nosite šminku, pobrinite se da je vodootporna i da ne nadražuje vašu kožu. Testirajte svaki kozmetički proizvod prije nego što ga kupite, jer vaša osjetljiva koža može imati alergijske reakcije na određene proizvode. Uvjerite se da ste u potpunosti uklonili šminku prije spavanja. Odlazak u krevet bez skidanja šminke je izuzetno štetan  za vašu kožu.

Čišćenje

Pobrinite se da redovno očistite, tonirate i vlažite vašu kožu. Očistite kožu najmanje dva puta dnevno s proizvodom za čišćenje lica koji odgovara vašoj koži. Trebali bi stalno držati lice hidratiziranim i zategnutim.  Hidratantni proizvodi će održati kožu glatkom, podatnom i zdravom. Toniranje oživljava kožu i održava vašu pH ravnotežu. Napravite piling kože jednom tjedno kako bi uklonili mrtve stanice kože.

Higijena

Često perite ruke! Mi često diramo naše lice, a naše ruke mogu nositi štetne bakterije i klice. Zbog toga je bitno da očistite vaše ruke prije nego što dodirnete vaše lice. Uvijek nosite proizvod za dezinfekciju sa sobom.

Pijte vodu

Pijte puno vode, jer ćete na taj način održati kožu zdravom. Pijte 7-8 čaša vode dnevno kako bi vaša koža bila hidratizirana, zdrava i blistava.

Zaštitite kožu

Ne preskačite kremu za sunčanje zato što je vani oblačno. Vaša koža neće biti zaštićena od štetnih zraka sunca. Nanosite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, ne manjim od 30 kako bi zaštitili svoju kožu od štetnih UV zraka sunca.

Izbjegavajte vruć tuš

Vruć tuš nekada zna biti neodoljiv, ali se savjetuje da izbjegavate tuširanje vrućom vodom, posebno ako imate osjetljivu kožu.