Kako se bezbolno depilirati kod kuće?

| Beauty |

Instagram/@juliamateian

Svima nam je poznato kako su, zbog trenutne situacije uzrokovane koronavirusom, svi kozmetički saloni zatvoreni, a žene su osuđene na provođenje svih tretmana samostalno, kod kuće.

Depilacija tijela uvijek je gnjavaža, a ovisno o metodi često zna biti bolna i prouzrokovati razne probleme kao što su urasle dlačice i iritacija.

Depilacija kremama daje dobar rezultat, ali ne usporava rast dlačica dok je depilacija električnim epilatorima poprilično bolna.

Najjednostavniji i najbezbolniji način uklanjanje neželjenih dlačica, osim brijanja, je depilacija uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u svojoj smočnice.

Za depilaciju kod kuće potrebno vam je sezamovo ulje, kurkuma, brašno i sol.

Ovaj recept za uklanjanje dlačica potječe iz Indije, a sam postupak uklanjanja dlačica na početku je potrebno ponavljati tri puta tjedno, a kasnije, kada vam se dlačice prorijede, dlačice je potrebno uklanjati ovom metodom jednom tjedno.

Sastojci:

3 žlice brašna

2 žlice kurkume

žličica soli

½ žličice sezamovog ulja

Sve sastojke pomiješajte u posudi i nanesite na kožu te polako utrljajte smjesu na kožu i pričekajte da se osuši 15 do 20 minuta, a nakon toga kružnim pokretima i vrućom vodom isperite smjesu te posušite 

kožu blagim tapkanjem ručnikom.