Kako pronaći strast i zavoljeti fitness?

| Beauty |

 Želite li znati kako najlakše pronaći strast za vježbanjem i fitnessom? Znate, onaj osjećaj kad se probudite i jedva čekate trenutak kad trebate otići na trening. Ili želja koja vas uhvati da tijekom pauze za ručak odete u šetnju. Praktički, osjećaj da živite za vježbanje, a ne da vježbate za život. Ako osjećate potrebu za tjelovježbom, imate strast u sebi. A ako vam ipak fali želje i motivacije, ne bojte se, možemo vam pomoći da ju pronađete.

1. Probajte različite treninge

Ako vam se čini da svaki put kad započnete s tradicionalnom tjelovježbom poput trčanja, osjetite manjak entuzijazma - vrijeme je da prekinete tradiciju i započnete s drugom vrstom vježbanja. Pokušajte s planinarenjem, bicikliranjem, plivanjem i plesanjem kako bi otkrili što u vama budi strast za fitnessom. Ako mijenjate vježbe, garantiramo da ćete naći barem jednu koja vam savršeno odgovara!

2. Pronađite trening u kojem uživate

Dakle otkrili ste kako ste poput ribe u vodi i plivanje je vaš novi sport. Sada, kako ga možete ubaciti u svoju svakodnevnu rutinu vježbanja? Počnite s plivanjem nekoliko dana u tjednu, mijenjajući stil i brzinu dok ste u vodi. Vaš ultimativni cilj bi trebao biti treniranje 5 puta tjedno po 45-60 minuta. Takav raspored će vam pomoći da dosegnete svoje fitness ciljeve.

3. Dodajte glazbu u svoju rutinu

Skinite najdražu glazbu na mobitel ili iPod kako bi vas inspirirali da vježbate duže i jače. Ako otkrijete kako vas muzika pokreće, trebate što prije skinuti pjesme kako bi krenuli s vježbanjem i pronašli strast i ljubav za fitnessom. Kako ne voljeti vježbanje na najdražu nam muziku dok istovremeno oblikujemo svoje tijelo?

4. Pozabavite se outfitima za vježbanje

Dosadilo vam je odlaziti u teretanu u istoj sivoj majici i hlačama? Promijenite opremu i nađite fitness odjeću koja odražava vaš karakter. Postoji široki spektar opreme za vježbanje s kojom možete nadopuniti svoje odjevne kombinacije. Odaberite sjajnu traku za kosu, lijepe hlačice ili bilo što drugo u čemu se osjećate ugodno. Istraživanja pokazuju da nas nova odjeća često motivira na bolje vježbanje!

5. Uključite tehnologiju

S mnogobrojnim tehnologijskim izumima poput Garmina GPS, sada možete nositi sat koji će vam mjeriti udaljenost, brzinu i potrošene kalorije dok trčite ili vozite bicikl. Takva tehnologija može vas motivirati da se brže i bolje krećete. A povratne informacije koje dobijete ravno sa svog sata držat će vas uzbuđenima sve do sljedećeg treninga!

6. Analizirajte svoje ciljeve

Odlučite koji su vaši ciljevi i ako želite izgubiti na težinu, počnite pripremati zdraviju hranu i veselite se treninzima. Napišite si plan prehrane i tjedni program vježbanja kako bi lakše postigli svoj cilj. Budete li mijenjali vrstu tjelovježbe, dodali malo glazbe i usredotočili se na treninge - pronaći ćete i ljubav i strast prema fitnessu!

7. Zabavite se

Ako dolazite dobrog raspoloženja i pokušate se zabaviti dok vježbate, možda će vas i iznenaditi ishod. Biti će vam sve zabavnije i zabavnije, a treninzi se više neće činiti kao mukotrpna obaveza. Nakon odrađenog treninga osjećat ćete se opušteno i život će vam se činiti ljepšim. Dakle, osmijeh na lice i zaboravite na stress!