Kako pripremiti kožu za promjenu vremena?

| Beauty |

Instagram/@goicoechea22

Iako se jesen naziva ključem tranzicijske sezone, ona, zapravo, počinje u kasno ljeto.

Prije nego što počnete razmišljati o tome koje promjene u svojoj skincare rutini napraviti prelaskom u novu sezonu , uzmite u obzir svoj bioritam i prilagodite se kraju ljeta.

Dobar izbor skincare proizvoda u ovoj lijepoj, ali kratkoj sezoni, ključan je za održavanje sjaja tijekom ostatka godine. Uskoro započinje i sezona grijanja, kada svakodnevno boravimo u grijanim prostorijama te ih napuštamo jedino po potrebi, pritom često mijenjajući toplu i suhu okolinu za onu hladnu. Te promjene u svakodnevici imaju direktan utjecaj na organizam, a naročito na kožu koja je naš najveći organ

Niske temperature i suhi zrak na kojem boravite tijekom hladnih dana vašu kožu ostavljaju bez prirodnih ulja, suhom i iziritiranom. Zato je važno odmah započeti s tranzicijom vaše beauty rutine i pripremom kože za hladnije dane.

Za početak, zamijenite svoje skincare proizvode iz ljetne sezone za one konkretnije i jače. Vašoj koži će trebati puno više hidratacije nego inače jer ona za vrijeme hladnijih dana teško zadržava prirodnu vlagu. Ako inače koristite losione za tijelo, sada se odlučite za kreme koje su gušće u sastavu.

Određeni čistači s kože lica uklanjaju njena prirodna ulja te ju isušuju i dovode do vidljivijih finih linija i bora. Važno je odabrati proizvode za čišćenje koji imaju pH  vrijednosti od 5.5 ili malo iznad. Nadalje, piling vašem licu vraća sjaj i važno ga je prakticirati redovito, barem jednom tjedno. Odlučite se za laganije, enzimske pilinge i popratite ih hidratantnom maskom, kremom i serumima te uljima.

Kao i ljeti, ne preskačite proizvod sa zaštitnim faktorom,  čak i ako vani nije sunčano. Pojačajte svoju njegu lica proizvodima koji će osigurati dodatne nutrijente, kako bi se vaša koža mogla boriti sa zimskim stresom.

Nemojte se predugo tuširati toplom vodom jer ono isušuje kožu te pripazite na prehranu jer ona često ima utjecaja na pojavu nepravilnosti i akni.