Kako primijeniti kokosovo ulje u beauti rutini?

| Beauty |

Pixabay

Kokosovo ulje može pomoći u brojnim situacijama, u kombinaciji sa šećerom postaje savršen piling za tijelo, a sjajno je i kao hrana za kožu.

Ovo ulje je zamjena za brojne preparate za njegu, a preporučuju ga mnoge kozmetičarke.

Kokosovo ulje može zamijeniti običnu kremu ili losion za tijelo tako što se nanese na suhu ili vlažnu kožu, razmažete i pustite da ga koža upije. Najbolje ga je koristiti čistog jer u kupovnim losionima ima štetnih sastojaka koji štete koži.

Ako želite skinuti šminku, učinite to tako što ćete na lice nanijeti ulje i odmah ga isprati kako ne bi začepilo pore. Ako ga kombinirate sa sodom bikarbonom, dobit ćete piling za čišćenje kože. S druge strane, piling za tijelo možete napraviti od šećera i soli.

Čisto ulje koristite kao masku za kosu tako što ćete na kosu prije pranja nanijeti žličicu ulja, ostaviti da djeluje pola sata i zatim oprati kosu. Ono pomaže i kod ispucanih vrhova.

Ako želite mirišljavu kupku, ubacite deset kapi eteričnog ulja lavande s dvije žlice kokosovog ulja. Ova kupka može pomoći suhoj i dehidriranoj koži.

Kokosovo ulje možete nanositi na suhe pete ili stopala prije spavanja, utrljati na nokte kako bi nahranili nokte i uklonili zanoktice te koristiti za prevenciju strija.