Kako prilagoditi svoju skincare rutinu ako ste dobili akne?

| Beauty |

Ako vodite borbu s aknama, prilagođavanje skincare rutine može donijeti veliku razliku.

Ako ste se tek nedavno susreli s pojavom akni te ne znate kako prilagoditi svoju skincare rutinu novonastaloj situaciji, imamo savjete koji bi vam mogli pomoći u tome.

Srećom, sve više proizvoda radi se za točno ciljane probleme kože, a mi vam donosimo 3 savjeta za prilagođavanje svoje skincare rutine ako patite od pojave nepravilnosti i akni.

Ne pretjerujte s proizvodima

Jednostavan, klinički dokazan režim ključan je za postizanje jasnije I sjajnije kože.Kada je riječ o koži sklonoj nepravilnostima, dermatolozi preporučuju pristup 'manje je više'. To znači da je potrebno usredotočiti se na pronalaženje ključnih proizvoda za njegu kože koji djeluju učinkovito, a ne preopterećuju vašu kožu sa svim trendovskim proizvodima koje pronalazite na dnevnoj bazi. Upotreba previše bogatih i teških proizvoda može iziritirati vašu kožu, pogotovo ako je ona osjetljiva.

Tražite LHA

LHA je sličan salicilnoj kiselini, ali se smatra još učinkovitiji u njezi kože.Lipo-hidroksi kiselina (LHA), poznata je i kao sastojak koji će se štiti  vašu kožu od pojave mrlja. Derivat salicilne kiseline, LHA pomaže odčepljivanju i smanjenju pora, uklanjajući bakterije i čineći da vaša koža izgleda glađe. Najnovija istraživanja pokazuju da LHA ima i protuupalno djelovanje.

Potražite pomoć stručnjaka

Akne na bradi i duž vilice mogu nagovijestiti hormonske poremećaje. Ako vaše samopouzdanje ruše trajne akne i problematična koža , vaša dermo-kozmetička rutina njege kože ne pomaže. Potrebno je obratiti se dermatologu radi stručnog savjeta jer će vam on da otkriti prave razloge ozbiljnijih slučajeve. Čimbenici kao što su stres, genetika i hormoni mogu biti glavni krivci za pojavu akni, pa je vrijedno isključiti potencijalne uzroke koji imaju kožnu struku i popravljanje vaše idealne rutine.