Kako prikriti podočnjake?

| Beauty |

Instagram/@modasondurum

Svaka žena pokušava se riješiti podočnjaka kupujući razne krene, stavljajući obloge i spavajući minimalno osam sati dnevno.

No, ništa ne pomaže. Iako je istina da genetika može odigrati ulogu u određivanju dubine vaših podočnjaka te da vaša struktura kosti može prirodno povećati sjenu ispod vaših očiju. Svakodnevne životne navike također mogu pridonijeti umornim očima. Kada je riječ o skrivanju podočnjaka, postoji puno mogućnosti koje su vam dostupne. No, često koristimo pogrešne preparate poput pretamnog korektora ili pogrešne kreme za oči.

U nastavku pročitajte što vam može pomoći i koje greške možda radite u borbi protiv podočnjaka.

Ispravan vitamin u beauty rutini

Vitamin C izvrstan je za posvjetljivanje vaše kože. No, ako ne primjećujete nikakvu razliku, pokušajte u svoju beauty rutinu ubaciti vitamin K. On može spriječiti modrice i neutralizirati sve ljubičaste tonove kože. Koristite pretaman korektor Kupite korektor koji je jednu, ili čak dvije, nijanse svjetlije od vaše boje kože i pobrinite se da ima svijetlo žuti podton koji će instantno uljepšati vašu kožu.

Koristite previše kreme za oči

Koristite kreme i gelove za oči u umjerenim količinama. Višak proizvoda zapravo se samo nakuplja ispod kože, što rezultira natečenošću.

Izabrali ste pogrešno sjenilo za oči

Umjesto tamnih, zadimljenih očiju, pokušajte primijeniti svjetliju nijansu . Još bolje, odlučite se za kremastu formulu koja ne samo da reflektira svjetlost, već otvara i uljepšava vaše oči. Jednostavno, ali vrlo učinkovito.

Potreban vam je još jedan jastuk

Mnogi stručnjaci preporučuju spavanje s dodatnim jastukom kako bi dobili dodatnu visinu koja potiče limfnu drenažu ili drugim riječima, može pomoći u sprječavanju taloženja tekućine u koži oko očiju.

Jedan korektor nije dovoljan

Ako i nakon stavljanja svog uobičajenog korektora imate vidljive podočnjake probajte prije njega staviti korektor boje breskve ili ružičaste boje kako biste smanjili ljubičaste ili zelene tonove kože. Što je vaša koža tamnija, to je potrebniji korektor.

Ne primjenjujete korektor ispravno 

Korektor će izgledati svježe samo ako ga nanosite u tankim slojevima. Ako stavljate predebele slojeve korektora izgledati će te još umornije nego prije. Budite umjereni i korektor lagano tapkajte dok ga nanosite te prije nanošenja uklonite visak tako da ga prvo nanesete na ruku, a zatim na područje gdje imate sjenu.