Kako prestati gristi nokte?

| Beauty |

Kada se pokušavamo boriti protiv navike grickanja noktiju, potrebni su nam praktični savjeti koji se mogu lako primijeniti, a da ne ulažemo previše truda.

Bez obzira na to grizete li nokte zbog anksioznosti, bijesa ili dosade, to radite podsvjesno, a ako niste svjesni nečega, teško se izboriti s tim. Iz tog razloga smo pronašli trikove koji će vam pomoći riješiti se ove grozne navike.

U nastavku vam donosimo savjete da prestanete gristi nokte.

Nosite rukavice
Budući da je jako teško spriječiti sebe u grickanju noktiju, razmislite da ih prekrijete flasterom ili rukavicama. Kada jednom umotate nokat, to će vam biti podsjetnik da ih ne biste trebali grickati. Rukavice su sjajno rješenje kada ste kod kuće jer nećete morati stalno mijenjati flastere.

Pronađite aktivnosti kako biste zaokupirali ruke
Ova aktivnost se može razlikovati od osobe do osobe. Svi imamo različite hobije, pravite ilustracije, slikajte, pletite ili ih jednostavno držite u džepu.

Lak za nokte gorkog okusa
Koristite lak za nokte koji ima gorak okus. Ovo je sigurna kemikalija jakog i dugotrajnog okusa. Prilikom nanošenja, pazite da pokrijete cijeli nokat s okolnom kožom. Njegov grozan okus odvratit će vas od grickanja. Lak nanosite svaki dan.

Mažite ruke
Držite hidratantnu kremu za ruku pokraj sebe i upotrijebite je svaki put kada imate potrebu gristi nokte. To vas neće samo odvratiti od grickanja, već će i kožu vaših ruku činiti mekom i hidratiziranom.

Koristite mobitel kako biste zaokupirali prste
Vaš telefon sada može postati vaš najbolji prijatelj i saveznik. No, budući da svoje slobodno vrijeme koristimo pregledajući društvene mreže, jedna nam je ruka često slobodna, pa nju često grickamo. Preuzmite nekoliko igara za koje su potrebne dvije ruke. Također možete početi pisati neke priče u svojim bilješkama samo kako biste skrenuli pažnju s noktiju.