Kako pravilno ukloniti šminku prije spavanja?

| Beauty |

Čišćenje lica i uklanjanje šminke treba biti neizostavan korak s kojim počinje vaša večernja beauty rutina.

Ako mislite da su stres i godine najgori neprijatelji kože, uvelike ste pogriješili. Redovito neispravno uklanjanje šminke ne uzrokuje ništa manje štete vašoj koži. Kako bi se pravilno brinuli o vašoj koži, razmotriti sve čimbenike, od dobi do tipa kože.

Za vlasnice osjetljive kože, prikladna sredstvo za čišćenje su ona koja sadrže ulje kalendule ili avokada. Prisutnost aditiva u kozmetičkim proizvodima vrlo je nepoželjna za osjetljivu kožu.

Za masnu kožu odaberite proizvode koji sadrži ekstrakte bilja namijenjene neutraliziranju sebuma. Korištenje losiona koji sadrže alkohol za masnu kožu u potpunosti je prihvatljivo, jer alkohol dezinficira kožu.

Čistači za suhu kožu trebaju sadržavati hranjive tvari u svom sastavu. Prije nego počnete postupak čišćenja, obavezno operite ruke. Uklanjanje šminke preporučuje se s početnom točkom oko očiju. Sredstva koja sadrže ulja bit će najbolje rješenje za uklanjanje vodonepropusnih maskara.

Da biste uklonili šminku, najbolje je izbjegavati pamučne blazinice koje razmazuju šminku i potežu kožu. Koristite vlastite prste te budite nježni prema koži lica. Postupak skidanja šminke završite s kockicom leda ili isperite lice s mineralnom vodom