Kako pravilno očistiti make up kistove?

| Beauty |

Važno je da četkice za puder i one za nanošenje sjenki za oči redovno perete. Vizažisti preporučuju da to radite dvaput tjedno, a u slučaju jako osjetljive kože, svakih nekoliko dana.

Prljavština i ulje s kože u kombinaciji s puderom koji se nakupi u kistovima za šminkanje može izazvati iritaciju lica i dovesti do češćeg nastanka prištića pa je važno četkice za puder i one za nanošenje sjenki za oči redovno prati barem dvaput tjedno.

Za to možete koristiti profesionalna sredstva, ali odlično će poslužiti i sastojci koje imate kod kuće.

Potrebni su vam obični deterdžent za suđe i maslinovo ulje. Pomiješajte ih u posudi, samo pripazite da dodate jako malu količinu ulja. Važniji je deterdžent koji treba poslužiti kao sredstvo za dezinfekciju, a u tu svrhu možete koristiti i baby šampon.

Na dno posude stavite neku reljefnu podlogu, umočite četkice u mješavinu i vrtite ih po podlozi. Tijekom trenja će ispasti sva prljavština i prah zarobljeni među dlakama. Na kraju, četkice dobro isperite da biste uklonili sav sapun.

Ako imate vremena, možete na kistove dodati i malo regeneratora za kosu, a zatim ponovno isprati. Stručnjaci napominju da se ovaj postupak treba ponavljati sve dok četkice ne budu potpuno čiste, odnosno bez ikakvih ostataka proizvoda.

Za kraj, nemojte zaboraviti osušiti četkice kako se zbog vlage ne bi stvorile bakterije. Dovoljno je da ih nakon pranja malo tapkate po papirnatom ubrusu i ostavite nekoliko sati na čistoj podlozi kako bi se u potpunosti osušile.