Kako pravilno očistiti lice?

| Beauty |

Nepravilno pranje lica može dovesti do brojnih problema, kao što je oštećena i suha koža, upale, crvenilo i akne. Koža vašeg lica je jako osjetljiva i stoga je bitno da je svaku večer prije spavanja pravilno očistite, a kako bi bila lijepa i zdrava. slijedite ovih 7 koraka.

1. Operite ruke

Prljavim rukama možete na lice prenijeti prljavštinu i bakterije, stoga najprije operite ruke antibakterijskim sapunom.

2. Skinite šminku

Kako biste detaljno očistili kožu lica, najprije skinite šminku. Za to vam je potrebno sredstvo za skidanje šminke i blazinice ili obična vata.

3. Umijte lice mlakom vodom

Ako prilikom umivanja koristite hladnu vodu, vaše pore se skupljaju i to vas sprečava da dubinski očistite kožu. S druge strane, vruća voda doprinosi isušivanju kože, što također nije dobro. Dakle, mlaka voda je najbolje rješenje (isto vrijedi i i za kožu tijela prilikom tuširanja).

4. Nanesite vaše omiljeno sredstvo za čišćenje lica

Kap sredstva za čišćenje u veličini novčića vam je sasvim dovoljna. Stavite ga na ruku, razmažite i nanesite na lice kružnim pokretima. Možete malo jače pritisnuti lice kako biste stimulirali protok krvi, ali ne previše, poput lagane masaže.

5. Nježno istrljajte kožu

 Upotrijebite mokar, nježan ručnik i kružnim pokretima istrljajte lice. Počnite od čela, preko nosa do brade, potom istrljajte oba obraza. Ne trebate biti grubi, jer je vaš cilj skinuti izumrle stanice s površine kože, a ne da je iziritirate.

6. Isperite sredstvo za čišćenje

Umivajte se vodom koja je za nijansu hladnija od mlake. Potom, posušite lice čistim ručnikom (zapamtite, ne trebate je brisati, niti trljati, već samo pokupiti vodu s lica).

7. Očistite šminku oko očiju još jednom

Ako ste imali jaču šminku na očima, dobro je da sredstvom za čišćenje očistite još jednom taj dio lica. Ostatci tragova od maskare ili tuša mogu vam vrlo lako iziritirati oči.