Kako pravilno njegovati usne

| Beauty |

Njega usana

U zimskom period mnogi se muče s ispucalim usnama. Suhe, hrapave, ispucale, ali i bolne usne zaista predstavljaju problem i mogu nam biti pokazatelj da nešto nije u redu. Osim što zbog izgleda svi želimo lijepe, meke i podatne usne nam mogu biti i pokazatelj našega zdravlja i stanja organizma.
Jedan od faktora koji definitivno utječe na stanje naših usana i njihovu ispucalost jest hladnoća i vjetar stoga im kroz zimu moramo posvetiti više pažnje. No nije hladnoća jedini uzrok ispucalih usana. Usne nam mogu biti pokazatelj manjka vitamina b u organizmu, premalog unosa tekućine ili pak premalo sna. Usne nam, također, mogu ispucati zbog nekvalitetnih ruževa, sjajila ili balzama za usne, koji sadrže puno štetnih sastojaka. Za brigu o usnama predlažemo Vam sljedeće:


1. Unos dovoljne količine tekućine svakoga dana.


2. Zdrava prehrana temeljena na puno povrća i voća.


3. Za mekoću usana poželjno je raditi piling istih. U ponudi mnogih drogerija imate za kupiti piling za usne no možda je i najbolje napraviti piling kod kuće. Piling za usne možete napraviti od sastojaka koje već imate kod kuće, a ujedno ćete biti sigurni kako taj piling ne sadrži nikakve štetne sastojke. Za kućno spravljanje pilinga potrebni su Vam med i šećer. U žličicu meda dodajte dvije žličice šećera i sve lagano promiješajte, kako bi se sjedinilo, a zatim tu pripremljenu smjesu nanesite na usne i lagano protrljajte.


4. Obratite pozornost na sastojke ruževa, sjajila ili balzama za usne zato što štetni sastojci, koji se možda nalaze u njima mogu uzrokovati ispucalost usana.


5. Koristite balzame za usne na prirodnoj bazi kako bi čuvali svoje usne od hladnoće i vjetra.

Kako bi imali meke i podatne usne vodite brigu o njima, ali i o svome zdravlju!