Kako pravilno koristiti peeling za lice

| Beauty |

Koliko često treba raditi peeling lice? Koje proizvode morate primijeniti na licu? Koje korake morate poduzeti prije i nakon peelinga? Donosimo vam odgovore na sva pitanja i sve sumnje kako bi vaša koža zablistala u punom sjaju.

Dob, stres, zagađenje, hladnoća ili nedostatak njege, čine našu kožu dehidriranom i grubom, te ostajemo sa suhom i beživotnom kožom. Međutim, znamo da svi volimo pokazati svoje lice i tijelo u zdravom i sjajnom izdanju te se često okrećemo peelingu kao ključnom preparatu koji regenerira kožu i pomaže proizvodnji novih zdravih stanica. No, radite li to ispravno?

Uvijek dobro hidratizirajte kožu nakon peelinga
Imati naviku rađenja peelinga lica ili tijela je dobra stvar, ali on pomaže samo ako nakon peelinga provedete potpunu hidrataciju. Nakon uklanjanja mrtvih stanica kože i dubinskog čišćenja, hidratacija je neophodna za osiguravanje koži potrebne vode i hranjivih tvari. Uvijek nanesite hidratantnu kremu nakon peelinga.

Izbjegavajte česti peeling tijela ili lica
Ako mislite da će vam svakodnevni peeling podariti glatku i zdravu kožu, budite oprezni, jer ste u krivu. Ovo je jedno od najčešćih uvjerenja koje dovodi do totalno suprotnih rezultata, odnosno pojave crvenila, iritacije i nečistog izgleda i sve to zbog promjene u prirodnom pH dermisa, odnosno kože. Ako imate masni kožu možete raditi peeling jednom tjedno, međutim ako imate suhu i osjetljivu kože napravite ga jednom u dva tjedna.

Obratite pozornost na tip kože
Još jedan aspekt koji često zanemarujemo, a jedan je od najvažnijih kako bi vaše lice zabljesnulo u punom sjaju. Odaberite peeling koji je namijenjen vašem tipu kožu koji će najbolje zadovoljiti potrebe bazirane na karakteristikama kože.

Nemojte previše trljati
Recite zbogom grubim spužvama i odaberite one mekše teksture. Ako peeling radite prstima, obratite pažnju da ne pritišćete kožu,već ga lagano nanesite na lice i umasirajte kružnim pokretima.