Kako pravilno koristiti maramice za skidanje šminke

| Beauty |

Instagram / @shellsessentials

Postoje dvije vrste žena, one koje maramice za skidanje šminke izbjegavaju u širokom luku te one koje bez njih ne mogu. Donosimo vam sve što trebate znati o maramicama za skidanje šminke.

Koliko puta vam se u životu dogodilo da ste otišli spavati sa šminkom? A tek koliko puta ste zamrljali cijeli ručnik s nedovoljno skinutom šminkom?
Ponekad u lijenim večerima poželimo da nam netko donese maramicu za skidanje šminke na kauč pa da samo možemo preseliti momentalno u krevet. Međutim, to svakako nije najbolje rješenje, a oni koji ih koriste znaju i zašto.

Bez obzira koju rutinu za skidanje šminke primjenjujete, znate da je iznimno važno skinuti šminku u potpunosti kako bi mogli nanijeti kremu na čisto lice te dozvoliti koži da se regenerira kroz noć.

Instgaram / @comodynes_es

Maramice za skidanje šminke dobra su potpora svakodnevnoj rutini. Pomoći će vam detaljnije u uklanjaju šminke. Međutim, važno je da nakon maramice operete lice s uobičajenim gelom, pjenicom ili mlijekom za čišćenje lica. Same po sebi neće dovoljno dobro očistiti šminku, kao što to neće učiniti niti jedan proizvod u samo jednom ispiranju. Spoj maramica i uobičajenih proizvoda za čišćenje lica najbolji je mogući odabir.

Štoviše, u zadnje vrijeme maramice za čišćenje šminke više nisu samo navlaženi papirići s alkoholom. Velika pažnja daje se u odabiru sastojaka koji idu u maramice, a možete ih pronaći ovisno o svojem tipu kože, od onih za osjetljivu pa sve do onih za nečistu i masnu kožu, kao i one anti-age.

Također, pripazite da ne trljate lice s maramicama, već nježno obrišite šminku, a za uklanjanje maskare ostavite navlaženu maramicu na trepavicama nekoliko sekundi kako bi sastojci otopili maskaru i olakšali njeno uklanjanje.