Kako potaknuti ponovni rast trepavica?

| Beauty |

Instagram/@marianna_hewitt

Ako patite od nedostatka trepavica, vjerujte nam, niste sami.

Svi ljubitelji šminke na svoje trepavice stavljaju brojne proizvode pa je sasvim normalno da s vremenom promjerite da su one postale „oskudnije“.

Vaše slomljene, sklupčane trepavice mogu biti posljedica niza stvari, ali dobra vijest je ta da im možete pomoći.

U nastavku pročitajte 6 stvari zašto dolazi do problema i kako možete vratiti oblik svojim trepavicama.

Budite nježni prilikom uklanjanja šminke

Ne postoji ništa više zadovoljavajuće od skidanja šminke nakon napornog radnog dana.No, važno je da ne budete previše grubi s postupkom skidanja šminke jer biste mogli ozbiljno oštetiti svoje postojeće trepavice i njihov naknadni rast, ako niste pažljivi.

Umjesto klasičnih sredstava za uklanjanje šminke i pamučnom blazinicom, isprobajte balzam za koji nježno otapa maskaru i ostalu tvrdokornu šminku te se ispire vodom, što će vam, u konačnici, pomoći da sačuvate svoje trepavice.

Odmorite se od umjetnih trepavica

Jednom kada pokušavate obnoviti svoje trepavice, maskara, ljepilo i ekstenzije trepavica sigurno ne pomažu. U stvari, oni u potpunosti ometaju proces ponovnog razmnožavanja te uzrokuju daljnje lomljenje i krhkost.

Ekstenzije trepavica mogu biti posebno štetne jer kada one ispadne ili ih slučajno iščupate to može ukloniti u vašu originalnu trepavicu.

Isprobajte serum za poticanje rasta trepavica

Serumi za trepavice s razlogom su popularni. Formule koje su ultra bogate biotinom, vitaminom koji potiče zdrav rast kose i noktiju, mogu primjetno poboljšati vaše stanje trepavica u samo nekoliko tjedana. Jednostavno ga nanesite svakodnevno na korijenje dužine trepavica i vaše trepavice će u kratkom roku postati tamnije trepavice i gušće.

Preskočite uvijač za trepavice

Ovo vam se možda čini kao korak koji ne možete preskočiti prilikom šminkanja, ali stezanje trepavica nehrđajućim čelikom nije najbolji način za promicanje njihovog rasta. Uvijanje trepavica slabi vaše trepavice od korijena do vrha, što znači da one postaju sklonije lomljenju i ispadanju.

Umjesto uvijača za trepavice, isprobajte maskaru koja je posebno dizajnirana za podizanje i uvijanje trepavica .

Isprobajte Biotin suplemente

Biotin je ključni dodatak prehrani kada je u pitanju zdravlje noktiju i kose, a pomaže i u osnaživanju i rastu trepavica.

Isprobajte kućni lijek, poput kokosovog ulja

Nema znanstvenih dokaza koji podupiru tvrdnje da kokosovo ulje pojačava trepavica rast, ali znamo da je se ono ponaša kao odličan regenerator. Pokušajte prije spavanje svoje trepavice premazati kokosovim uljem kako biste ih ojačali i regenerirali.

Na Instagramu možemo, također,pronaći obećavajuće recenzije o korištenju ricinusovog ulja za obnavljanje trepavica, što podržavaju i neki dermatolozi, ali je to, još uvijek, znanstveno nedokazano.