Kako postići savršeno glatke noge kod kuće?

| Beauty |

Instagram/@izabelgoulart

Ništa ne zahtijeva kompletan remont poput uklanjanja dlačica.

No, rezervacija sljedećeg termina za depilaciju voskom u salonima možda nije najveći prioritet na listi vaših obaveza, niti je to, možda, trošak koji je prikladan za vaš novčanik. Dobra vijest je da su se kompleti za depilaciju kod kuće razvili da budu što jednostavniji za upotrebu nego ikad prije.

U nastavku možete pročitati savjete odakle uopće započeti i kako se savršeno izdepilirati u toplini svoga doma.

Sklonite svoju britvicu

Preporučuje se da se čeka najmanje dva tjedna nakon brijanja prije depilacije. Nakon prvog voska, trebali biste se depilirati  svaka tri do četiri tjedna. Kako nastavljate s depilacijom, folikuli vaše dlake postaju sve tanji, što će rezultirati glatkom kožom bez dlaka. Koliko dugo čekate između depilacija ovisi o brzini rasta vaše dlake i o vrsti voska koji koristite. Na primjer, meki vosak može uhvatiti kraće, finije dlake, tako da je bilo gdje od nekoliko dana do tjedna rasta dovoljno. Samo je važno da je vaša dlaka dugačka barem 1,5 mm za postizanje najboljih rezultata.

Napravite test prije tretmana

Popularni sastojci za njegu kože poput retinoida, vitamina C i salicilne kiseline mogu vašu kožu učiniti osjetljivijom, zato budite dodatno pažljivi, posebno ako depilirate lice. Isto vrijedi i za opekline od sunca ili bilo koju vrstu postojeće osjetljivosti. Da biste izbjegli potencijalnu katastrofu depilacije voskom, uvijek provedite mali test flastera. Želite biti sigurni da vaša koža ne reagira na ništa u formulama koje koristite prije nego se istim tim kemikalijama počnete tretirati. Unutrašnjost vaše ruke je dobro mjesto za ovo.

Piling

Prvo pravilo depilacije dlaka na tijelu je da morate napraviti piling. Dobro piling ima puno benefita. Pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože koje blokiraju folikulu dlake i koje su pravi uzrok nepoželjnih uraslih dlačica. Piling također pojačava cirkulaciju, potiče regeneraciju stanica i poboljšava tonus i izgled kože.

Neka koža bude čista

Za razliku od brijanja, depilacija voskom zahtijeva da budete sto posto suhi jer vosak se ne lijepi na mokru kožu. Ali to ne znači da je pravilna higijena nepotrebna. Prije depilacije očistite područje koje ćete nanijeti vosak i nemojte nanositi nikakav losion. Želite da područje bude lijepo i suho. Ako ste stvarno znojni, nanesite malu količinu pudera u prahu prije nego što se počnete depilirati.

Slijedite rast svoje dlake

Na sva područja trebate nanijeti vosak u smjeru rasta dlake,a ne u suprotnom te zatim povucite traku ili tvrdi vosak u suprotnom smjeru. Za najbolje rezultate, pazite da uvijek povlačite traku paralelno s tijelom, a ne u pokretu prema gore. Zbog toga se dlaka raspada, umjesto da je uklonite iz korijena.

Izbjegavajte sve što uzrokuje znojenje

Nakon depilacije linijom bikinija, preporučuje se izbjegavanje vježbanja, namakanja u kadi, izbjegavanje saune ili bilo čega što je vruće ili uzrokuje znojenje jer je vaša koža osjetljivo i može doći do pojave iritacije.

Kako bi smirili osjetljivost kože nakon depilacije na veće površine tijela nanesite losion za tijelo koji sadrži smirujuće sastojke poput aloe vere ili kamilice.