Kako postići savršen mat makeup look?

| Beauty |

Kako postići savršen mat makeup look?
Kako postići savršen mat makeup look?

Do sada, svi smo već usavršili prošlogodišnji najveći makeup trend: strobing. Znamo točno kako naglasiti i highlightati sve dijelove lica koje želimo istaknuti, a u području highlightera pronašli smo već sve top proizvode. Pa zašto onda ne bismo usavršili još jedan veliki makeup trend sezone - onaj koji je izdržao vremenski test i praktički nikad nije ni izašao iz mode. 

U nastavku pročitajte neke tehnike s kojima ne možete pogriješiti pri stvaranju kompletno mat makeup looka te otkrijte neke naše najdraže proizvode za postizanje istog!

1. PRIPREMA KOŽE - Ovo je korak koji je često podcijenjen. Kod stvaranja mat makeup looka, priprema kože je možda čak najvažniji korak. Ako vam je koža suha i nenahranjena, svaki puder će se zalijepiti na takve dijelove i nikako nećete moći postići mat, ujednačen ten kakav želite. Važno je napraviti dobar piling lica te nahraniti kožu kvalitetnom hidratantnom kremom. To je ujedno i najbolja podloga koju možete dati svome licu.

Najbolje hidratantne kreme
Najbolje hidratantne kreme

2. PRIPREMA USANA - Pripremanje usana za mat šminku jednako je važno kao i priprema ostatka lica. Isto kao i kod pripreme kože, preporučujemo da napravite piling usana s proizvodom na bazi šećera te ih dobro nahranite vašim najdražim balzamom. 

3. PRIMER ili BAZA ZA ŠMINKU - Sljedeći korak je baza za šminku kojom ćete pripremiti površinu kože za puder koji slijedi. Odaberite matirajući puder bez dodatka ulja kako biste zagladili kožu i sitne linije na licu. Ovim ćete korakom također produžiti postojanost pudera i kontrolirati proizvodnju ulja tijekom dana ili večeri.

4. TEKUĆI PUDER - Nanesite odgovarajući tekući puder s mat finishem koristeći prste, četkicu ili spužvicu počevši od središnjeg prema vanjskom dijelu lica.

Najbolji mat puderi: Estee Lauder, Lancome, MAC, Clarins
Najbolji mat puderi: Estee Lauder, Lancome, MAC, Clarins

5. FIKSIRAJTE LICE - Morate fiksirati lice s puderom u kamenu ili prahu kako biste osigurali njegovu postojanost i prekrivenost. Ako vam je koža masna samo u T-zoni (brada, nos, čelo) onda ga nanesite samo na to područje + na dijelove lica gdje ste nanijeli korektor. Odaberite proizvod koji nije jako pigmentiran (osim ako ne želite još malo prikrivenosti) kako vam lice ne bi izgledalo preumjetno ili napudrano. 

6. OBRAZI I OČI - Nakon što se završili s licem, vrijeme je da dodate malo boje obrazima. Odaberite nijansu koja vam najviše odgovara i nanesite je ravno na obraze. Što se tiče mat očiju, birajte sjenila neutralnih i komplementarnih boja. Neka svjetlije nijanse budu na vašim kapcima, a tamnije u vanjskim kutevima i pregibu oka. Neutralnom šminkom na očima dozvolit ćete jarkoj boji na usnama da dođe u prvi plan!

Od sada i u Hrvatskoj možemo kupiti genijalnu The Balm kozmetiku
Nude Dude paleta sjenila 249,90 kn

7. ZAVRŠNI DODIR - I na kraju dolaze, baršunasto mat usne. Odaberite proizvod s formulom koja ne isušuje vaše usne pretjerano i naravno - nijansu koja vam najviše odgovara. Ako osjećate da su vam usne presuhe kroz dane, utapkajte malo običnog balzama kako biste vratili hidrataciju usnama.