Postignite kovrče na prirodan način

| Beauty |

Instagram/ @long.curly_hair

Vjerojatno ste ponekad poželjele napraviti kosu kovrčavom bez da je oštetite.

Žene su poznate po tome da žele ono što nemaju. Ako imate ravnu kosu vjerojatno želite kovrčavu, i obrnuto.

Donosimo vam kako postići kovrče na prirodan način koji ne oštećuje vašu kosu.

Pletenice

Pletenice su svima poznat trik kad je riječ o prirodnom kovrčanju kose. Možete ih praviti na klasični način, s dva ili više dijelova ili kao riblju kost. Kosa će nakon raspletanja imati predivne valove i sjaj, a neće biti oštećena toplinskim utjecajem.

Punđice

Još jedan poznat način kovrčanja kose, a i savršene frizure za po doma su punđice. Možete napraviti jednu veću ili više manjih. Kosa će dobiti prekrasne kovrče i volumen. Što su punđice veće dulje će trebati da se kosa osuši. No, nakon odmotavanja sav trud će se isplatiti, a kovrče će izdržati do sljedećeg pranja kose.

Slana voda

Sigurno ste dosad primijetile da nakon kupanja u moru kosa postaje valovita i kovrčava. Isti efekt možete postići otopljenom morskom soli u bočici vode s raspršivačem kojom poprskate kosu. Problem s ovom metodom je što sol ipak nagriza kosu pa ne preporučujemo prečesto korištenje. No u svakom slučaju manja je šteta od električnih aparata za oblikovanje kose.

Uvijači

Uvijači su dosta pali u drugi plan otkad imamo figaro i druge električne uređaje za kovrčanje kose. No naše mame i bake znaju jako dobro njihovu vrijednost. Uvijačima dobijete na volumenu, dobijete lijepe, pravilne kovrče, a zbog šupljeg oblika kosa se brže osuši. Uz njihovu pomoć ćete dobiti lijepu i kovrčavu kosu bez oštećivanja.