Kako postići bujnu i sjajnu kosu

| Beauty |

Instagram/ @bridget

Ako postoji išta na što žene „pate“, to je onda lijepa, njegovana kosa, bujna i sjajna kosa. I upravo je ta misija nešto što povezuje sve žene.

Naša kosa s godinama i konstantnim fizičkim i kemijskim tretiranjem slabi, postaje krhkija, rjeđa i beživotna. Neovisno o tome bojate li kosu ili ne, lučenje prirodnih ulja vlasišta se smanjuje nakon tridesete godine života. U četrdesetima i pedesetima, kada žena ulazi u menopauzu, kosa se prorjeđuje zbog niže razine estrogena te postaje oštrija i gubi elastičnost. Nakon toga kosa počne sjediti te njena tekstura postaje vidno grublja.

Bez obzira na to u kojoj ste životnoj dobi, postoje načini na koji možete njegovati kosu da bi postala ljepša, bujnija i sjajnija. Neke savjete ste možda već čuli, ali ponavljanje je majka znanja.

Ograničite šamponiranje

Pokušajte prati kosu svaka dva do tri dana, nikako svaki dan. Previše pranja uklanja prirodna ulja s vlasišta zbog čega ono postaje iziritirano. Previše šamponiranja će dodatno oštetiti kosu te vam preporučujemo samo jedno šamponiranje. Dovoljno je, vjerujte nam.

Koristite regenerator prije šampona

Nanesite regenerator na neopranu mokru kosu, dobro ga utrljajte i ostavite nekoliko minuta. Nakon toga nanesite šampon i sve isperite mlakom ili hladnom vodom. Vaša kosa će početnim slojem regeneratora upiti vlažnost.

Redovito šišanje

Redovito podrezujte vrhove posebice ako puštate kosu jer će vam tako brže rasti.

Zaštita od topline

Feniranje vrućim zrakom, peglanje i kovrčanje toplim uvijačima smanjuje vlažnost kose. Podesite toplinu na srednju ili na slabu toplinu. Razmislite o investiranju u ionski fen, koji brže suši, a manje oštećuje kosu od običnog fena.

Jedite namirnice bogate željezom

Željezo je dobro za kosu. Ne trebate trošiti novac na skupe dodatke prehrani nego jedite više zelenog lisnatog povrća i orašastih plodova.

Varajte!

Ako ničim ne možete postići prirodni sjaj kose, kupite sprej za to. Na tržištu ima različitih proizvoda za kosu i u samo par špricanja ćete imati sjajnu kosu.