Kako održavati kožu ruku tijekom zime?

| Beauty |

Instagram/@style_extravaganza

S padom temperature njega ruku postaje jedan od prioriteta u našem režimu njege kože.

Ruke mogu postati isušene i ispucale, pogotovo ako se dođu u doticaj s vodom na hladnim temperaturama. Važno je uvijek nositi rukavice kako biste zaštitili ruke od hladnoće i koristiti kvalitetno sapun i losion za ruke kako biste zaštitili kožu ruku.

Osim osnova, kućni i profesionalni tretmani ruku, koji služe hidrataciji ruku i zaustavljanju znakova starenja te održavanju manikure, nikad nisu bili bolji.

U nastavku pročitajte kako održavati kožu ruku tijekom hladnih mjeseci.

AHA kreme za ruke

Intenzivni tretmani za ruke koji sadrže alfa hidroksi kiseline izvrsna su terapija koja djeluje na površinu hrapave kože. AHA kiseline  pomažu da se koža riješi odumrlih stanica i time potiču obnovu kože. Najveća primjena ovih kiselina je u tretiranju problematične kože sklone prištićima i aknama, hiperpigmentacijskih pjega, kao i kod zrelije kože u prevenciji starenja i ostalih kožnih nepravilnosti. Upravo zato je korištenje AHA kiselina preporučljivo, osim za kožu lica, i za kožu ruku.

Retinol

Formule koje sadrže vremenski oslobađajući kompleks heroj sastojka protiv starenja- retinol vaš su saveznik za lijepu glatku kožu ruku. Retinol uz pomoć bio-pseudo kolagena i svojstva koja vežu vlagu, pomaže obnovi kože. Kreme s retinolom trebali biste nanijeti na svoje ruke i ostaviti preko noći kako biste se probudili glatkim i podatnim rukama,  smanjenim borama i smanjenim sunčanim mrlja ,pod uvjetom da tijekom dana nosite svoj SPF.

SPF krema za ruke

Visoki SPF širokog spektra vaš je prvi poziv za borbu protiv starenja. Bilo da je riječ o koži na licu ili rukama, zaštita od sunca je obavezna. Osim što vašu kožu drže zaštićenom od štetnih zraka sunca, tijekom dana, one hidratiziraju vašu kožu te  sprječavaju isušivanje koje ubrzava nastanak znakova starenja.

Tretman laserom i svjetlom

Tretmani neinvazivnim laserima na području ruku djeluje na poticanje kolagena i glađenje kože te su stvoreni za usporavanje starenja kože na stražnjoj strani ruku, uključujući pigmentaciju i fine linije.