Kako odrediti koji ste tip kože

| Beauty |

Koji ste tip kože?

Kako bi mogli imati odličnu skin care rutinu koja će vašoj koži savršeno odgovarati, morate u svojoj svakodnevnoj skin care rutini koristiti proizvode koji će vam odgovarati. Kako bi znali koji skin care proizvodi su idealni za vas prvenstveno morate znati koji ste tip kože. Mi vam u nastavku članka otkrivamo kako prepoznati to jest odrediti koji je vaš tip kože.
Postoje četiri tipa kože. Koža može biti: masna, suha, mješovita ili normalna. Kako bi otkrili koji ste tip kože potrebno je oprati svoje lice vodom bez upotrebe bilo kakvog sredstva za čišćenje lica. Nakon pranja lica nemojte nanositi nikakve serume, kreme ili bilo kakve druge proizvode nego pričekajte 15 do 20 minuta i vidite kako će se vaša koža ponašati odnosno izgledati.

Koji ste tip kože?

Ako vas koža lica nakon pranja vodom zateže posebice u predjelu obraza onda je vaša koža suha odnosno pripadate suhom tipu kože.
U slučaju da primijetite kako se, nakon pranja, vaša koža presijava to jest sjajna je posebice u t zoni onda vjerojatno imate masni tip kože. Još jedan pokazatelj masnog tipa kože jesu vidljive to jest široke pore, ali i učestalo stvaranje mitesera.
Mješoviti tip kože je, kako i sama riječ kaže, negdje između suhog i masnog tipa kože. Mješoviti tip kože najčešće se manifestira tako da vas koža u predjelu obraza zateže dok je t zona sjajna.
Tip kože trebao bi vam poslužiti kao orijentir u izbor skin care proizvoda koji će savršeno odgovarati vašoj koži lica.